Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μοσκοβισί: Στo Eurogroup Δεκεμβρίου οι αποφάσεις για έξοδο από το πρόγραμμα

Μοσκοβισί: Στo Eurogroup Δεκεμβρίου οι αποφάσεις για έξοδο από το πρόγραμμα

Στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το τρέχον πρόγραμμα των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί. Ανέφερε δε πως τα αιτήματα της Αθήνας θα εξεταστούν «υπό μορφή πακέτου» με ανοικτό και φιλικό τρόπο, αλλά και με σεβασμό στους κανόνες. Ακόμη, εξέφρασε την πρόθεση του να επισκεφθεί την Ελλάδα πριν τον Δεκέμβριο, κάτι που σχεδιάζει και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γ.Κατάινεν.

Στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το τρέχον πρόγραμμα προσαρμογής του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων, Πιερ Μοσκοβισί.

Κληθείς να σχολιάσει τα επόμενα βήματα σε ότι αφορά την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα επιβεβαίωσε πως στο μεθαυριανό συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ θα γίνει μια πρώτη συζήτηση για το θέμα.

«Θα έχουμε μια πρώτη συζήτηση στο Εurogroup την Πέμπτη, ενώ οι αποφάσεις θα ληφθούν στις 8 Δεκεμβρίου» δήλωσε ο Μοσκοβισί, προσθέτοντας πως οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση συνεχίζονται ώστε να αξιολογηθεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Ο Γάλλος Επίτροπος ανέφερε πως τα αιτήματα της ελληνικής πλευράς θα εξεταστούν «υπό μορφή πακέτου» με ανοικτό και φιλικό τρόπο, αλλά και με σεβασμό στους κανόνες. Ο ίδιος εξέφρασε την βούληση να διατηρηθεί η ακεραιότητα της ευρωζώνης και να βοηθηθεί η Ελλάδα να μεταρρυθμιστεί και να εξέλθει με συντονισμένο τρόπο απ το πρόγραμμα.

«Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια και θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις», είπε ο Μοσκοβισί και επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη διμερή επίσκεψή του στην Ελλάδα (πριν τις 8 Δεκεμβρίου).

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος επίτροπος για την Ανάπτυξη και την Ανταγωνιστικότητα Γίρκι Κατάϊνεν τόνισε πως το γεγονός ότι η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ελλάδα με ρυθμούς πάνω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης δίνει ελπίδες και αποδεικνύει ότι οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς.

Τέλος, αποκάλυψε πως σκοπεύει και αυτός να μεταβεί στην Ελλάδα για συναντήσεις με τις ελληνικές αρχές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024