Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατάργηση του clawback για το 2015 ζητούν οι γιατροί

Κατάργηση του clawback για το 2015 ζητούν οι γιατροί

Την κατάργηση του clawback για το 2015 και την ανακοίνωση του πλαφόν ανά πάροχο ζήτησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, από τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Την κατάργηση του clawback για το 2015 και την ανακοίνωση του πλαφόν ανά πάροχο ζήτησε ο
πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, από τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας εντός του Νοεμβρίου για τη νομιμότητα του clawback το 2014, οι γιατροί ζητούν την κατάργηση του μέτρου τη νέα χρονιά.

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των Ιδιωτικών Διαγνωστικών Ιατρείων και Εργαστηρίων, ζητήθηκε από τον υπουργό η εφαρμογή των Υπουργικών Αποφάσεων της 18ης Αυγούστου (ΦΕΚ Β’ 2247 και ΦΕΚ Β’ 2243) για το rebate και η άμεση ανακοίνωση του πλαφόν για κάθε πάροχο, με στόχο την άρση τυχόν αδικιών.

«Η εφαρμογή των Διαγνωστικών πρωτοκόλλων μέσα από την αναβάθμιση του συστήματος της ΗΔΙΚΑ – η οποία κατά διαβεβαίωση του Υπουργού προωθείται – και η προώθηση της εφαρμογής της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας για όλους τους ασθενείς, πιστεύουμε ότι είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις όπως τονίσαμε και στον Υπουργό, προκειμένου οριζόντια μέτρα και στραγγαλιστικά της λειτουργίας των ιατρών να σταματήσουν να εφαρμόζονται», υπογράμμισε ο κ. Βλασταράκος.

Όσον αφορά στο θέμα των ιατρικών εταιρειών, ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε τους γιατρούς ότι δεν θα το προωθήσει προς νομοθετική ρύθμιση, καθώς το θέμα συγκεντρώνει πολλές διαφωνίες από τους περισσότερους εμπλεκόμενους φορείς.

Προτεραιότητα αποτελεί το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας περί Ιατρικών Συλλόγων και ΠΙΣ, ενώ υπάρχει σε εξέλιξη και πολυνομοσχέδιο, στο οποίο θα ενσωματωθούν ρυθμίσεις που έχουν ζητηθεί και από τον ιατρικό κόσμο, όπως η μονιμοποίηση των επί θητεία Επιμελητών Β’ του ΕΣΥ.

Επί τάπητος οι νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ

Στο πλαίσιο της συζήτησης κλιμακίου του ΠΙΣ υπό τον κ. Βλασταράκο, τον γενικό γραμματέα Κ. Αλεξανδρόπουλο και το μέλος του Δ.Σ. Λ. Αναγνωστόπουλο, με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δ. Κοντό και τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του Οργανισμού Α. Βοζίκη, για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ, οι γιατροί ζήτησαν αυτές να στηρίζονται στις συλλογικές μας αποφάσεις, την ελεύθερη επιλογή, στην κατά πράξη και περίπτωση αμοιβή και στην ελεύθερη πρόσβαση όλων των γιατρών για συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.

Κείμενο εργασίας με εξειδίκευση των προτάσεων και θέσεων θα αποσταλεί στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο, θα λάβουν γνώση όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, ώστε να υπάρξει μία ευρύτατη συνεργασία όλων των παραγόντων του ιατρικού κόσμου, προκειμένου οι τελικές θέσεις των γιατρών να είναι ενιαίες.

health.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024