Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Δωρεάν εξετάσεις αλλά και ενημέρωση για τον σακχαρώδη διαβήτη το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 σε κατοίκους της Θεσσαλονίκης προσφέρεται στο πλαίσιο επιστημονικής ημερίδας που διοργανώνεται από το πρόγραμμα «Πρόλαβε το Διαβήτη σου και αν έχεις ήδη, αντιμετώπισέ τον σωστά».
Δωρεάν εξετάσεις αλλά και ενημέρωση για τον σακχαρώδη διαβήτη το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 σε κατοίκους της Θεσσαλονίκης προσφέρεται στο πλαίσιο επιστημονικής ημερίδας που διοργανώνεται από το πρόγραμμα «Πρόλαβε το Διαβήτη σου και αν έχεις ήδη, αντιμετώπισέ τον σωστά».
Συγκεκριμένα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ξενοδοχείου Makedonia Palace, το Σάββατο (10:00 – 14:00 και 17:00 – 20:00), και την Κυριακή (10:00 – 13:00), θα διενεργούνται δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c) σε όσους το επιθυμούν, προκειμένου αφενός μεν, να εντοπιστούν άτομα με διαβήτη και να παραπεμφθούν στους ιατρούς τους για περαιτέρω ιατρική διερεύνηση, αφετέρου δε, να διαπιστωθεί εάν οι ήδη πάσχοντες είναι καλά ρυθμισμένοι. Οι μετρήσεις θα γίνονται από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό με τη λήψη αίματος από το δάκτυλο (μια σταγόνα). Επιστημονική Ημερίδα για τον Διαβήτη
Οι δωρεάν μετρήσεις HbA1c πραγματοποιούνται στο πλαίσιο επιστημονικής ημερίδας του προγράμματος «Πρόλαβε το Διαβήτη σου και αν έχεις ήδη, αντιμετώπισέ τον σωστά», οι εργασίες της οποίας ξεκινούν την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου.
Το πρόγραμμα της Παρασκευής θα ξεκινήσει στις 16:30 μ.μ. με το Στρογγυλό Τραπέζι «Συνδυασμός αντιδιαβητικών δισκίων με ινσουλίνη ή και GLP-1 ανάλογα», το οποίο θα συντονίσουν ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.), καθηγητής Παθολογίας, Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Σακχαρώδη Διαβήτη των Πανεπιστημίων Αθηνών, Σωτήριος Α. Ράπτης και ο ακαδημαϊκός, καθηγητής Παθολογίας – Νεφρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Α. Τουρκαντώνης.
Το Πρόγραμμα «Πρόλαβε το Διαβήτη σου και αν έχεις ήδη, αντιμετώπισέ τον σωστά» διοργανώνεται από το Ε.ΚΕ.ΔΙ. και την Ελληνική Ακαδημία Ιατρικής Επιμόρφωσης, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών, τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, τα κατά τόπους Διαβητολογικά Κέντρα και Εξωτερικά Διαβητολογικά Ιατρεία.
Ολόκληρο το Πρόγραμμα διεξάγεται υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και η επιστημονική Ημερίδα αξιολογείται με 10 μόρια (CME credits) αμοιβαία αναγνωρίσιμα από την UEMS-EACCME.
Το 2012 το Πρόγραμμα διεξήχθη σε πέντε πόλεις της Ελλάδας (Λάρισα, Χανιά, Καβάλα, Δημητσάνα και Αθήνα) και το 2013 σε άλλες πέντε (Λαμία, Σέρρες, Μυτιλήνη, Βόλος και Αθήνα). Για το 2014, αφετηρία αποτέλεσε το Ηράκλειο της Κρήτης στις 12 – 14 Μαρτίου, ακολούθησαν η Πάτρα στις 4 – 6 Απριλίου, η Αλεξανδρούπολη στις 13 – 15 Ιουνίου και τα Ιωάννινα στις 10 – 12 Οκτωβρίου, ενώ η ολοκλήρωσή του για το τρέχον έτος θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 31 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου 2014.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου