Βούλτεψη: Οι αστήρικτες καταγγελίες δηλητήριο στην πολιτική ζωή
Κατάθεση στον εισαγγελέα που ερευνά τις καταγγελίες για τον «κουμπαρά» έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Βούλτεψη αρνήθηκε ότι υφίσταται δήλωση του πρωθυπουργού, την οποία επικαλέστηκαν στις καταθέσεις τους κάποιοι μάρτυρες, πως «είναι δεδομένοι ή θα βρεθούν με κάθε τρόπο οι 180». Η κ. Βούλτεψη δήλωσε ότι «με αστήρικες καταγγελίες κάποιοι δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της χώρας».
Κατάθεση στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο, που ερευνά τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών ενόψει της προεδρικής εκλογής, έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη την Τετάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Βούλτεψη κλήθηκε προκειμένου ο εισαγγελέας να διακριβώσει αν υφίσταται δήλωση του πρωθυπουργού -που φέρεται να είπε πως «είναι δεδομένοι ή θα βρεθούν με κάθε τρόπο οι 180»- δήλωση που, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκαν κάποιοι μάρτυρες στις καταθέσεις τους.
Η κ. Βούλτεψη φέρεται να υποστήριξε πως τέτοια επίσημη δήλωση δεν υπάρχει.
Η κ. Βούλτεψη, σε δήλωσή της μετά την κατάθεσή της στον εισαγγελέα, είπε: «’Οσοι με αστήρικτες καταγγελίες και χωρίς στοιχεία δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της χώρας προσφέρουν ηθική νομιμποίηση σε αυτούς που αντιμάχονται τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό».
Σε ερώτηση για ποιον λόγο έγιναν αυτές οι καταγγελίες, η μάρτυρας απάντησε: «’Ολο αυτό γίνεται για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους».
Σε λίγη ώρα καταθέτει στον εισαγγελέα ο εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος, ενώ τις επόμενες ημέρες έχει κληθεί να καταθέσει ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό.
Και οι δύο επιχειρηματίες καλούνται να καταθέσουν καθώς τα όσα δημοσιεύθηκαν περί χρηματισμού βουλευτών φέρεται να ειπώθηκαν στη δεξίωση για τον γάμο των παιδιών τους.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).