Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατέθεσε ο ιταλός πρόεδρος στην υπόθεση «συμφωνίας» κράτους-μαφίας

Κατέθεσε ο ιταλός πρόεδρος στην υπόθεση «συμφωνίας» κράτους-μαφίας

Λίγο παραπάνω από τρεις ώρες κράτησε η άνευ προηγουμένου κατάθεση του ιταλού προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ως μάρτυρα στην υπόθεση για διαπραγματεύσεις κράτους και μαφίας τη δεκαετία του '90, απαντώντας σε κάθε ερώτηση με «μέγιστη διαφάνεια και ηρεμία». Σύμφωνα με τις αναφορές στο ιταλικό Τύπο, ο Ναπολιτάνο δεν χρησιμοποιήσε ούτε μία φορά τη λέξη «διαπραγμάτευση» και ανέφερε πως δεν είχε υπόψη του συνδιαλλαγές των κρατικών αρχών με το οργανωμένο έγκλημα.

Λίγο παραπάνω από τρεις ώρες κράτησε η άνευ προηγουμένου κατάθεση του ιταλού προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ως μάρτυρα στην υπόθεση για διαπραγματεύσεις κράτους και μαφίας τη δεκαετία του ’90, απαντώντας σε κάθε ερώτηση με «μέγιστη διαφάνεια και ηρεμία».

Σύμφωνα με τις αναφορές στον ιταλικό Τύπο, ο Ναπολιτάνο δεν χρησιμοποιήσε ούτε μία φορά τη λέξη «διαπραγμάτευση» και ανέφερε πως δεν είχε υπόψη του συνδιαλλαγές των κρατικών αρχών με το οργανωμένο έγκλημα.

H δίκη, που γίνεται στο Παλέρμο της Σικελίας αλλά μεταφέρθηκε την Τρίτη στη Ρώμη για την κατάθεση του προέδρου, αφορά τις φερόμενες διαπραγματεύσεις και τις μυστικές συμφωνίες που η εισαγγελία υποστηρίζει ότι έκλεισε, το ιταλικό κράτος με την Κόζα Νόστρα για να μπει τέλος στον πόλεμο που είχε κηρύξει η μαφία στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Ο Ναπολιτάνο είχε κληθεί ως μάρτυρας. Το προεδρικό μέγαρο ανέφερε σε ανακοίνωσή του μετά την κατάθεση ότι o ιταλός πρόεδρος κατέθεσε με τη «μέγιστη διαφάνεια και ηρεμία», σημειώνοντας πως δεν έκανε χρήση του συνταγματικού δικαιώματός του να μην παρουσιαστεί.

Δικηγόροι της υπεράσπισης υποστήριξαν στα ιταλικά ΜΜΕ πως ο ιταλός πρόεδρος «δεν χρησιμοποίησε ούτε μία φορά την λέξη διαπραγμάτευση». Οι αναφορές των συνηγόρων στον ιταλικό τύπο μετά την κατάθεση υποστηρίζουν ότι ο Ναπολιτάνο εμφανίστηκε να μην έχει υπόψη του συνδιαλλαγή κράτους και μαφίας στην επίμαχη περίοδο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024