Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεξικό: Παραιτήθηκε ο κυβερνήτης της πολιτείας των εξαφανισμένων φοιτητών

Μεξικό: Παραιτήθηκε ο κυβερνήτης της πολιτείας των εξαφανισμένων φοιτητών

Την παραίτησή του υπέβαλε ο κυβερνήτης της επαρχίας Γκερέρο του Μεξικού, σε μια προσπάθεια να αποφορτίσει το βαρύτατο κλίμα που έχει προκαλέσει η εξαφάνιση 43 φοιτητών. Ο Άνχελ Αγκίρε εξέφρασε την ελπίδα η κίνηση αυτή «να δημιουργήσει ένα πιο θετικό πολιτικό κλίμα που θα φέρει και τη λύση στο ζήτημα».

Την παραίτησή του υπέβαλε ο κυβερνήτης της επαρχίας Γκερέρο του Μεξικού, σε μια προσπάθεια να αποφορτίσει το βαρύτατο κλίμα που έχει προκαλέσει η εξαφάνιση, από τις 26 Σεπτεμβρίου, 43 φοιτητών.
{{{ map }}}
Ο Άνχελ Αγκίρε εξέφρασε την ελπίδα η κίνηση αυτή «να δημιουργήσει ένα πιο θετικό πολιτικό κλίμα που θα φέρει και τη λύση στο ζήτημα».

Στην πόλη Ιγουάλα της πολιτείας Γκερέρο έχουν γίνει δεκάδες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την έλλειψη απαντήσεων από πλευράς των Αρχών στην υπόθεση. Έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια των διαδηλώσεων των τελευταίων εβδομάδων.

Μάλιστα, σε μία από τις διαδηλώσεις το κυβερνητικό κτίριο της πολιτείας παραδόθηκε στις φλόγες από εξαγριωμένους διαδηλωτές, οι οποίοι ζητούσαν την παραίτηση του κυβερνήτη.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν την τοπική αστυνομία ότι «μάζεψε» τη συγκεκριμένη ομάδα φοιτητών και την παρέδωσε σε τοπικούς βαρόνους των ναρκωτικών.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Μεξικού έστειλε επιπλέον δυνάμεις στο Γκερέρο για την προστασία των κατοίκων και την τήρηση της τάξης.

Παράλληλα, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα συγκρότησε ειδική ομάδα για να βοηθήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ήδη, έχουν συλληφθεί αρκετοί αστυνομικοί, ενώ το σύνολο του οπλισμού της δημοτικής αστυνομίας της Ιγουάλα κατασχέθηκε προκειμένου να γίνουν βαλιστικές έρευνες.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Εισαγγελέας της χώρας, Χεσούς Μουρίγιο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν δεσμοί μεταξύ πολιτικών, αστυνομικών και βαρόνων των ναρκωτικών.

Ήδη, έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εις βάρος του δημάρχου της Ιγουάλα, Χοσέ Λουίς Αμπάρκα, της συζύγου του και του επικεφαλής της Αστυνομίας. Οι τρεις φέρονται να έχουν άμεση σχέση με την εξαφάνιση των φοιτητών.

Το πλέον επιβαρυντικό στοιχείο για τους τρεις είναι ότι έχουν εξαφανιστεί…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024