Ιρακινοί αξιωματούχοι κατηγορούν τζιχαντιστές για χρήση χημικών όπλων
Ένοπλοι του αυτο-αποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους έκαναν χρήση αέριου χλωρίου στη διάρκεια μαχών με δυνάμεις ασφαλείας και σιίτες μαχητές. Η επίθεση σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα βόρεια της Βαγδάτης, αλλά σήμερα ήρθε στη δημοσιότητα. «Πολύ σοβαρές οι κατηγορίες» λέει ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον αναζητά περισσότερες πληροφορίες.
Ένοπλοι του αυτο-αποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους έκαναν χρήση αέριου χλωρίου στη διάρκεια μαχών με δυνάμεις ασφαλείας και σιίτες μαχητές.
Η επίθεση σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα στις πόλεις Ντιγιάλα και Μπαλάντ, βόρεια της Βαγδάτης, αλλά σήμερα ήρθε στη δημοσιότητα.
Περίπου 40 άτομα επηρεάστηκαν από τη χρήση του αερίου και εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης από χλώριο, όπως δυσκολία στην αναπνοή και βήχα, δήλωσαν αξιωματούχοι στο Associated Press από τις τρεις περιοχές.
Οι στρατιώτες έλαβαν τις πρώτες φροντίδες στο νοσοκομείο και ανάρρωσαν.
«Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποίησαν ορισμένες ποσότητες χλωρίου, μετά την κατάληψη εγκαταστάσεων καθαρισμού νερού, όπου το φυλασσόταν το χλώριο» είπε ανώτερος αξιωματούχος. «Το Ισλαμικό Κράτος διαθέτει ειδικούς που μπορούν να κατασκευάσουν βόμβες χλωρίου» πρόσθεσε.
Την Πέμπτη είχαν έρθει στη δημοσιότητα καταγγελίες από το Κομπάνι της Συρίας ότι τζιχαντιστές έκαναν χρήση αέριου χλωρίου, με αποτέλεσμα δεκάδες άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.
«Πολύ σοβαρές» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τις κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων στο Ιράκ.
Ο Τζον Κέρι είπε ότι η Ουάσινγκτον αναζητά περισσότερες πληροφορίες, προκειμένου να μπορέσει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις κατηγορίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άργος: Η στιγμή των πυροβολισμών κατά του 20χρονου από αστυνομικούς – Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο
- Οι Bone Thugs-N-Harmony απέκτησαν αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ακυρώθηκε η διαγραφή Πολάκη και η στήριξη στην ΕΛΑΣ – Ραντεβού των «κομμένων» με την πλειοψηφία για το τελικό ξεκαθάρισμα
- Μαρφίν: «Ανορθόδοξη η δίωξη, εξυπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα» – Τι λέει η δικηγόρος των συλληφθέντων
- Θάνατος Β. Νέστορα: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους συλληφθέντες – Συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλα άτομα
- Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επιστρέφει στην Επίδαυρο με το έργο Ίων του Ευριπίδη
- Κικίλιας: Η Κάλυμνος πρέπει να έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο το χρόνο – Τετραετής ορίζοντας για τις άγονες γραμμές
- Αλβανία: Ύποπτος και για πλαστογράφηση τίτλων ο επιχειρηματίας που πούλησε γη για το θέρετρο του Κούσνερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442