Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

«Κλειδώνει» η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Σε αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας με στόχο να ψηφιστεί η ενιαία ρύθμιση για τις 100 δόσεις σε εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία. «Επιταχύνουμε τις διαδικασίες» λένε στο υπουργείο Οικονομικών μετά τις διαρροές για ενόχληση του πρωθυπουργού σχετικά με την καθυστέρηση της σχετικής συμφωνίας με την τρόικα, 11 μέρες μετά την ανακοίνωση του μέτρου.

Σε αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας με στόχο να ψηφιστεί η ενιαία ρύθμιση για τις 100 δόσεις σε εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία.

Oι διαβουλεύσεις με την τρόικα (μέσω email και τηλεφωνημάτων) βρίσκονται στην τελική φάση και η ρύθμιση για το θέμα των ληξιπροθέσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες, από 72 έως 100 δόσεις, κατατέθηκε το πρωί της Πέμπτης και αναμένεται να ψηφιστεί ακόμη και εντός της ημέρας, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή.

Η τροπολογία προβλέπει 100 δόσεις για οφειλές έως 15.000 ευρώ και 72 δόσεις για οφειλές από 15.000 έως 1 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνει, επίσης, μείωση επιτοκίου. Στην τροπολογία συμπεριλαμβάνεται η μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%, από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Με άλλη τροπολογία που κατατίθεται και ψηφίζεται στο ίδιο νομοσχέδιο, ρυθμίζονται 97.000 δάνεια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, με επιδότηση επιτοκίου και δεκαπενταετή αρχική διάρκεια.

«Επιταχύνουμε τις διαδικασίες» έλεγαν στο υπουργείο Οικονομικών μετά τις διαρροές για ενόχληση του πρωθυπουργού σχετικά με την καθυστέρηση της συμφωνίας τρόικα 11 μέρες μετά την ανακοίνωση του μέτρου.

Από την άλλη πλευρά κύκλοι του ΥΠΟΙΚ σημειώνουν ότι ο υπουργός Γκίκας Χαρδούβελης έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διαπραγμάτευση με την τριμερή ώστε να διασφαλιστεί ότι η τελική ρύθμιση θα είναι εφαρμόσιμη και κοινά αποδεκτή.

Στη σχετική τροπολογία θα περιλαμβάνεται διάταξη και για τη μείωση κατά 30% της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί τροπολογία για τα «κόκκινα» δάνεια.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, καθώς και με όσα δήλωσε στον BHMA 99,5 o υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τα βασικά χαρακτηριστικά της ενιαίας ρύθμισης (Εφορία-Ταμεία) θα είναι τα εξής:

  • Μήνας υλοποίησης είναι ο Οκτώβριος. Ως το τέλος του μήνα θα έχουν κατατεθεί οι συγκεκριμένες διατάξεις.
  • Η ρύθμιση προβλέπει 100 δόσεις για χρέη 15.000 ευρώ και κάτω και θα υπάρξει εκεί μία προσαρμογή στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.
  • Για χρέη άνω των 15.000 θα υπάρχουν 72 δόσεις και μια σημαντική μείωση σε πρόστιμα και προσαυξήσεις.
  • Γενναία μείωση προστίμων και προσαυξήσεων για όσους ήταν συνεπείς σε προηγούμενες ρυθμίσεις.
  • Προβλέπεται μείωση επιτοκίου.
  • Το ανώτερο ποσό που θα μπορεί να ρυθμιστεί δεν θα είναι περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024