
Ο ΕΝΦΙΑ θα καθορίζει το περιουσιακό κριτήριο για το επίδομα θέρμανσης
Με κριτήριο την συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας όπως προκύπτει από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα χορηγείται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ενώ οι αιτήσεις θα αξιολογούνται με βάση την περιουσιακή κατάσταση που είχε ο ενδιαφερόμενος κατά την 1η Ιανουαρίου 2014.
Με κριτήριο την συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας όπως προκύπτει από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα χορηγείται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ενώ οι αιτήσεις θα αξιολογούνται με βάση την περιουσιακή κατάσταση που είχε ο ενδιαφερόμενος κατά την 1η Ιανουαρίου 2014.
Απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη προβλέπει πως τα φυσικά πρόσωπα δικαιούνται επιδόματος θέρμανσης εφόσον η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, η οποία προκύπτει από την εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ έτους 2014, υπόχρεου, συζύγου και προστατευόμενων, κατά τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, τέκνων, που αναγράφονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους, που ταυτίζεται με το έτος έναρξης της περιόδου χορήγησης του πετρελαίου θέρμανσης, δεν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.
Η διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς είναι ότι μέχρι πέρυσι λαμβανόταν υπόψη η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του υπόχρεου, συζύγου και προστατευόμενων τέκνων, όπως αυτή προέκυπτε από τα δεδομένα του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου – ΦΑΠ έτους 2011 ( το όριο ήταν ξανά 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες).
Στην απόφαση διευκρινίζεται πως στην περίπτωση κατά την οποία, μετά την υποβολή του αιτήματος χορήγησης επιδόματος, τροποποιηθούν τα στοιχεία της περιουσιακής κατάστασης, με την υποβολή εμπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2014, με αποτέλεσμα, μετά την εκκαθάρισή της, να πληρούνται τα κριτήρια περιουσίας του προηγούμενου εδαφίου, υποβάλλεται από το δικαιούχο νέα αίτηση και ακολουθείται η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Αυτοκίνητο σε τρελή πορεία πήρε σβάρνα σταθμευμένα ΙΧ και ανετράπη – Σώοι οι τρεις επιβαίνοντες
- Θεσσαλονίκη: Οριοθετημένη η φωτιά στο Περιβολάκι Λαγκαδά – Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης
- Ο Μέσι έγινε έξαλλος με τον διαιτητή Πινέιρο: «Να μου μιλάς με σεβασμό, όπως εγώ» (vid)
- ΗΠΑ: Πέθανε ξαφνικά ο στενός σύμμαχος του Τραμπ, ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ
- Χανιά: Μετέφεραν πλυντήριο ρούχων πάνω σε… ηλεκτρικό πατίνι – Δείτε βίντεο
- Ο Άντι Μπέρναμ θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας – Τον στηρίζει η πλειοψηφία των Εργατικών βουλευτών
- Πέθανε η Αντουανέτ Μπάουερ, η ηθοποιός του Star Trek και του The Twilight Zone
- Hellenic Train: Διακοπή δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης λόγω φωτιάς – Η ανακοίνωση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442