Εγκρίνεται από το ευρωκοινοβούλιο η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Σήμερα, Τετάρτη αναμένεται το τελικό πράσινο φως του ευρωκοινοβουλίου για τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Υπέρ αναμένεται να ψηφίσουν ο συνασπισμός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, με σύνολο 479 ψήφων. Κάποιοι, ωστόσο, διατυπώνουν ενστάσεις και ζητούν έμπρακτες δεσμεύσεις από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Η τελική έγκριση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται το μεσημέρι της Τετάρτης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Υπέρ αναμένεται να ψηφίσουν οι 479 βουλευτές που ανήκουν στο συνασπισμό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.
Ωστόσο, ορισμένα μέλη δηλώνουν ότι έχουν αμφιβολίες. Ο Γάλλος ευρωβουλευτής Zιουλιόμ Μπαλάς φέρεται να προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι η νέα Επιτροπή δεν θα πρέπει να λάβει απλώς μια λευκή επιταγή.
Ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το επενδυτικό σχέδιο 300 δισεκατομμυρίων ευρώ, που έχει ανακοινώσει.
«Η προέλευση αυτών των 300 δισ. πρέπει να διευκρινιστεί, όπως και το πού θα διατεθούν», δήλωσε ο Μπαλάς.
Επιπλέον, οι Βέλγοι σοσιαλιστές προειδοποιούν ότι η υποστήριξή τους προς τη νέα Επιτροπή, θα εξαρτηθεί από την εκπλήρωση των υποσχέσεων που δόθηκαν από τον Γιούνκερ.
«Τα 300 δισεκατομμύρια θα πρέπει να προέλθουν από νέες πηγές, όχι από την ανακύκλωση των άλλων ταμείων» ανέφεραν σε δελτίο τύπου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών στα νότια της χώρας – Τρομακτικά βίντεο
- Κολομβία: Έξι νεκροί σε επίθεση εναντίον ηγέτη κοινότητας υπό κρατική προστασία
- Οι δράστες της επίθεσης στο τζαμί στο Σαν Ντιέγκο, μετέδιδαν σε live streaming – Είχαν ναζιστικά σύμβολα [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για «πραξικόπημα» στη Βολιβία, κατά του κεντροδεξιού προέδρου Πας
- Η ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στην Πολωνία δεν έχει ματαιωθεί, λέει ο Βανς
- Νορβηγία: Έκκληση των πρωθυπουργών της Ινδίας και των σκανδιναβικών χωρών υπέρ της πολυμερούς συνεργασίας

