Απαιτούμενη αδιαβροχοποίηση της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου προθερμαντήρων οδηγεί πετρελαιοκίνητα supermini της μπλε οβάλ φίρμας στα συνεργεία.

Στην ανάκληση 376 Ford Fiesta με κινητήρα diesel προχωρά η Ford Motor Hellas AEBE, κεντρικός εισαγωγέας και διανομέας αυτοκινήτων Ford στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

Η ανάκληση αφορά 376 οχήματα, τα οποία έχουν παραχθεί από 11/2/2010 έως 30/12/2011 στο εργοστάσιο της Ford στην Κολονία και από 3/3/2010 έως 22/12/2011, εφόσον έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Βαλένθια.

Το πρόγραμμα ανάκλησης πραγματοποιείται καθώς σε ορισμένα από αυτά η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου προθερμαντήρων (GPCM) μπορεί να επηρεαστεί από υγρές καιρικές συνθήκες εξαιτίας του σημείου τοποθέτησής της (μπροστινή αριστερή κάτω πλευρά του χώρου κινητήρα).

Η GPCM δεν είναι αδιάβροχη και τυχόν εισχώρηση νερού στην ηλεκτρονική μονάδα μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση με πιθανό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Επειδή η GPCM έχει συνεχώς ενεργή παροχή τάσης, υπάρχει επίσης πιθανός κίνδυνος πυρκαγιάς σε περίπτωση μη επίβλεψης του οχήματος.

Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Ford για να τοποθετηθεί μια νέου σχεδιασμού, αδιάβροχη μονάδα GPCM, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης της εταιρείας Ford Motor Hellas AEBE στο τηλέφωνο 210 48 05 620.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr