Προτάσεις ΣΕΒ για την αξιοποίηση των 300 δισ. ευρώ του πακέτου Γιούνκερ
Τις προτάσεις του για την αξιοποίηση του επενδυτικού πακέτου των 300 δισ. ευρώ, που είχε εισηγηθεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατέθεσε ο ΣΕΒ στην ευρωπαϊκή εργοδοτική οργάνωση BUSINESSEUROPE, στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Forum Ευρώπης-Ασίας που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη στο Μιλάνο παράλληλα με την Σύνοδο Κορυφής, με τη συμμετοχή σημαντικών πολιτικών ηγετών από τις δυο ηπείρους.
Τις προτάσεις του για την αξιοποίηση του επενδυτικού πακέτου των 300 δισ. ευρώ, που είχε εισηγηθεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατέθεσε ο ΣΕΒ στην ευρωπαϊκή εργοδοτική οργάνωση BUSINESSEUROPE, στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Forum Ευρώπης-Ασίας που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη στο Μιλάνο παράλληλα με την Σύνοδο Κορυφής, με τη συμμετοχή σημαντικών πολιτικών ηγετών από τις δυο ηπείρους.
Σύμφωνα με τις προτάσεις του ΣΕΒ οι πόροι θα πρέπει να κατευθυνθούν σε τομείς και επενδύσεις, που θα ενισχύσουν την καινοτομία και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι η ενέργεια, το περιβάλλον, οι μεταφορές, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, τα νέα υλικά, τα τρόφιμα και τα φάρμακα.
Ο Σύνδεσμος ζητά επίσης προώθηση φορολογικών κινήτρων, δυνατότητα ευρύτερης χρήσης των εργαλείων αναδιάρθρωσης και υποστήριξης της εξωστρέφειας και από μικρές και από μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και ενεργό συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην παρακολούθηση της αξιοποίησης των πόρων των ευρωπαϊκών ταμείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Ακόμη, ο ΣΕΒ πρότεινε την αναγνώριση της δυνατότητας ευελιξίας στη χρήση των πόρων από τις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση, όπως η Ελλάδα, τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα μέχρι να αποκατασταθεί η κανονικότητα στη λειτουργία της οικονομίας και των αγορών.
Στη συνεδρίαση οι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής Βιομηχανίας κατέθεσαν σειρά προτάσεων πολιτικής για την εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των οικονομιών Ευρώπης και Ασίας στους τομείς του Εμπορίου, της Ενέργειας, των Υποδομών και των Δικτύων Διασύνδεσης των δυο ηπείρων. Ζήτησαν επίσης από τις πολιτικές ηγεσίες να επιταχύνουν την οριστικοποίηση Συμφωνιών Ελεύθερου Εμπορίου μεταξύ των ευρωπαϊκών και ασιατικών οικονομιών, οι οποίες υπολογίζεται ότι μπορούν να προσθέσουν 2 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- MEGA Stories: Οι υδάτινες ιστορίες της Εθνικής Πόλο Γυναικών
- Άγιος Παντελεήμονας: Βίντεο ντοκουμέντο με τον Παλαιστίνιο να σπάει αυτοκίνητα
- Νίκος Ζαχαριάδης: Εθνική ανεξαρτησία πάει να πει…
- Αμερικανικές πολιτείες ετοιμάζουν μορατόριουμ στην κατασκευή νέων data center
- Champions League 2026-27: Ποιοι είναι ήδη στη League Phase, ποιοι/πώς προκρίνονται, ο χάρτης και τι γίνεται με Ολυμπιακό, ΑΕΚ
- Εργατικό ατύχημα στο Αγρίνιο: Νεκρός 67χρονος μετά από πτώση σε οικοδομή
- Αταμάν: «Μεγάλη απώλεια ο Σλούκας, είχε πρόβλημα την τελευταία εβδομάδα – Δεν θα ψάξουμε δικαιολογίες»
- Αλλάζει όψη η οδός Αγίου Δημητρίου στην Αλεξανδρούπολη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442