Ντέρμπι οι προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία μεταξύ Ρουσέφ-Νέβες
Στα όρια του στατιστικού λάθους κινείται η διαφορά του υποψηφίου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Αέσιο Νέβες από την νυν πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ εν όψει του β΄γύρου των προεδρικών της 26ης Οκτωβρίου. Ο Νέβες συγκεντρώνει 45%, έναντι 43% της Ρουσέφ, στα όρια δηλαδή του στατιστικού λάθους.
Στα όρια του στατιστικού λάθους κινείται η διαφορά του υποψηφίου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Αέσιο Νέβες από την νυν πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ εν όψει του β΄γύρου των προεδρικών της 26ης Οκτωβρίου.
Ο Νέβες συγκεντρώνει 45%, έναντι 43% της Ρουσέφ, στα όρια δηλαδή του στατιστικού λάθους.
Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας Ibope, ο Νέβες είχε 51% έναντι του 49% της Ρουσέφ.
Υπενθυμίζεται ότι στον α’ γύρο της 5ης Οκτωβρίου η Ρουσέφ συγκέντρωσε 41,6%, το χειρότερο ποσοστό για το Κόμμα των Εργαζομένων (ΡΤ) από το 2002, έναντι του 33,6% του Νέβες.
Ο τελευταίος εξασφάλισε τη στήριξη της τρίτης του πρώτου γύρου, Μαρίνα Σίλβα, η οποία έλαβε το 21% των ψήφων.
Στην πρόσφατη τηλεμαχία τους, Ρουσέφ και Νέβες εκτόξευσαν εκατέρωθεν κατηγορίες για ανακρίβειες και ψέμματα.
Η Ρουσέφ κατηγόρησε τον Νέβες για ψεύδη όσον αφορά στα επιτεύγματά του ως κυβερνήτης της πολιτείας Μίνας Ζεράις (2003-2010), ενώ ο Νέβες μίλησε για αντίστοιχα προεδρικά ψεύδη όσον αφορά τα επιτεύγματα που επικαλέστηκε η πρόεδρος σε εθνικό επίπεδο.
Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι αναφορές στις υποθέσεις διαφθοράς που ταλανίζουν την πολιτική ζωή της χώρας.
Ο Νέβες αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα σκάνδαλα του ενεργειακού κολοσσού Petrobras. «Ξυπνάμε κάθε μέρα έκπληκτοι με αυτά που διαβάζουμε» είπε χαρακτηριστικά.
Η πρόεδρος απάντησε ότι έχει κάνει περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και υπενθύμισε αντίστοιχα σκάνδαλα όταν κυβερνούσε τη χώρα το κόμμα του Νέβες. «Σκάνδαλα που δεν εξετάστηκαν, ενώ οι υπεύθυνοι έμειναν ατιμώρητοι» είπε χαρακτηριστικά.
Στο κλείσιμο της τηλεμαχίας, τόσο ο Νέβες όσο και η Ρουσέφ κάλεσαν το εκλογικό σώμα να τους εμπιστευθεί για να πάνε τη χώρα πιο μπροστά.
Ο Νέβες ευχαρίστησε τη Μαρίνα Σίλβα για την υποστήριξή της, ενώ η Ρουσέφ επανέλαβε ότι είναι η μόνη ικανή να εγγυηθεί τις κατακτήσεις των τελευταίων 12 ετών, αλλά και ακόμα περισσότερες αλλαγές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΦΚΑ – ΚΕΑΟ: Ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις – Νέα ευκαιρία για περίπου 1,5 εκατ. οφειλέτες
- «Απογειώνονται» οι καθυστερήσεις στις πτήσεις
- Νησιά και λειψυδρία – Τι φταίει και τι πρέπει να γίνει
- Η τεχνητή νοημοσύνη απέκτησε τον μεγαλύτερο αντίπαλό της: την κοινωνία
- Τα ψέματα δημιουργούν πρόβλημα ακόμα κι αν είναι για καλό σκοπό
- Ο Βιν Ντίζελ μοιράζεται στιγμιότυπα από τα παρασκήνια της ταινίας «Fast Forever»
- Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ δεν ξεχνά ότι δεν τον βοήθησαν με το Ιράν – Και θα το καταστήσει σαφές
- Στεγαστική κρίση: «Βουτιά» στις βαθύτερες αιτίες της – Από το δικαίωμα στην κατοικία στην επισφάλεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442