Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δράση κατά του Έμπολα υπόσχεται ο Ομπάμα, καθησυχάζοντας την Αμερική

Δράση κατά του Έμπολα υπόσχεται ο Ομπάμα, καθησυχάζοντας την Αμερική

Σε ομοσπονδιακούς αξιωματούχους θα ανατεθεί η επίβλεψη της αντιμετώπισης των κρουσμάτων του ιού Εμπολα στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, καθησυχάζοντας πάντως τους συμπολίτες του για τον κίνδυνο επιδημίας στη χώρα. Κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας και στήριξη των χωρών που πλήττονται ζήτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σε ομοσπονδιακούς αξιωματούχους θα ανατεθεί η επίβλεψη της αντιμετώπισης των κρουσμάτων του ιού Εμπολα στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, καθησυχάζοντας πάντως τους συμπολίτες του για τον κίνδυνο επιδημίας στη χώρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o πρόεδρος ανέφερε ακόμα πως το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) θα αποστέλλει «ομάδα κρούσης» σε όποιο νοσοκομείο αντιμετωπίσει ανάλογο περιστατικό.

Σε άλλο μήκος κύματος, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπόενερ, κάλεσε τον πρόεδρο να «εξετάσει σοβαρά» το ενδεχόμενο μιας προσωρινής απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ επιβατών που προέρχονται από χώρες της Δυτικής Αφρικής.

«Μία προσωρινή ταξιδιωτική απαγόρευση σε επιβάτες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ από χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό είναι κάτι που ο πρόεδρος θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά, όπως και τα κατάλληλα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των αεροπορικών ταξιδιών ολοένα και αυξάνονται» δήλωσε.

Ωστόσο, ο αμερικανός πρόεδρος έχει απορρίψει αυτή την πρόταση, σημειώνοντας ότι τυχόν εμπάργκο στις χώρες της Δυτικής Αφρικής απλώς θα κάνει χειρότερα τα πράγματα.

Εν τω μεταξύ, η δεύτερη νοσοκόμα στο Ντάλας, η οποία προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα, είχε ενημερώσει το CDC ότι είχε ανεβάσει πυρετό προτού επιβιβαστεί στην πτήση της Frontier Airline για το Ντάλας, ωστόσο δεν της απαγορεύτηκε να ταξιδέψει.

Αυτό αποκάλυψε νοσοκομειακή πηγή στο πρακτορείο Reuters. Οι Αρχές αναζητούν τους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης, ωστόσο, εκπρόσωπος του CDC έσπευσε να καθησυχάσει την κοινή γνώμη, λέγοντας ότι οι πιθανότητες να έχουν προσβληθεί από τον ιό είναι ελάχιστες.

Στην έδρα του ΟΗΕ πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το θέμα. Σε ομόφωνη διακήρυξη, οι 15 χώρες-μέλη «υπογραμμίζουν ότι η απάντηση της διεθνούς κοινότητας υπήρξε μέχρι στιγμής ανεπαρκής απέναντι στο εύρος και της επιδημίας και τις επιπτώσεις της».

Το ΣΑ ζητά αποτελεσματικότερη δράση από τη διεθνή κοινότητα και ενίσχυση των χωρών της δυτικής Αφρικής με προσωπικό και απαραίτητο εξοπλισμό.

Η διακήρυξη αυτή υπογραμμίζει για μία ακόμη φορά ότι η «άνευ προηγουμένου εξάπλωση της επιδημίας Έμπολα στη Δυτική Αφρική αντιπροσωπεύει μία απειλή για την ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024