Εξουδετέρωση βομβών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Δύο βόμβες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου θα εξουδετερωθούν τα ξημερώματα της Παρασκευής στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Για λόγους ασφαλείας, το αεροδρόμιο θα παραμείνει αποκλεισμένο για τους επιβάτες από τις 3.30 έως τις 4.30 τα ξημερώματα. Επίσης, η Τροχαία Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει σε ρυθμίσεις από τις 3 έως τις 5 τα ξημερώματα.
Δύο βόμβες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου θα εξουδετερωθούν τα ξημερώματα της Παρασκευής στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.
Εξαιτίας της επιχείρησης αλλά και για λόγους ασφαλείας, το αεροδρόμιο θα παραμείνει αποκλεισμένο για τους επιβάτες από τις 3.30 έως τις 4.30 τα ξημερώματα, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου θα βρίσκονται στις θέσεις τους.
Δεν θα ακυρωθούν πτήσεις καθώς εκείνη την ώρα δεν υπάρχουν προγραμματισμένες. Ωστόσο όσα αεροπλάνα προσγειωθούν πριν τον αποκλεισμό, θα οδηγηθούν σε ασφαλές σημείο.
Οι βόμβες βρέθηκαν πριν δύο εβδομάδες, από την πλευρά του δρόμου και σε βάθος 2,5μ., κατά τη διάρκεια εργασιών ανακατασκευής και εξυγίανσης του ασφαλτοτάπητα του διαδρόμου προσαπογειώσεων αεροσκαφών 10/28.
Η Τροχαία Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι για λόγους ασφαλείας, θα διακοπεί προληπτικά, την Παρασκευή, από τις 3 έως τις 5 τα ξημερώματα, η κίνηση των όλων των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, από τη διασταύρωση Αεροδρομίου έως τη διασταύρωση Καρδίας. Κατά τη διάρκεια της διακοπής, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής: Επαρχιακή οδός Θεσ/νίκης-Μηχανιώνας – (διασταύρωση Αεροδρομίου) οδός Προφήτη Ηλία – Εθνική οδό Θεσ/νίκης-Μουδανιών – (διασταύρωση Ρυσίου) κίνηση προς Ρύσιο – κίνηση μέσω Ρυσίου προς Καρδία – είσοδος ξανά στην Επαρχιακή οδό Θεσ/νίκης-Μηχανιώνας.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων