Πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων σε δημοτικά
Από την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου τίθεται σε εφαρμογή το πιλοτικό πρόγραμμα διανομής εποχικών φρούτων σε 13 δημοτικά σχολεία, με πρωτοβουλία των υπουργείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παιδείας και Θρησκευμάτων και τη συνεργασία των Οργανισμων Κεντρικής Αγοράς και Αλιείας Αθήνας και Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης.
Οι 18.500 συσκευασίες εποχικών φρούτων θα διανεμηθούν σε ορίζοντα εξαμήνου σε 3.025 μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Τα 13 δημοτικά σχολεία που συμμετέχουν στην δράση «Βάζω το φρούτο στη ζωή του παιδιού μου» ανήκουν στους δήμους Περιστερίου, Αγίας Βαρβάρας, Αθήνας, Πεντέλης-Μελισσίων και Αμπελοκήπων-Μενεμένης Θεσσαλονίκης.
Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει τους μικρούς μαθητές πιο κοντά στη διατροφική αξία των φρούτων, καθώς τσ προϊόντα θα διανέμονται μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα σε συνδυασμό με ειδικό ενημερωτικό υλικό που επιμελήθηκαν παιδο-διατροφολόγοι. Τα φρούτα που θα διανεμηθούν θα είναι σε συσκευασίες φιλικές για χρήση από παιδιά.
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γεραπετρίτης: Η αδράνεια στα εθνικά σημαίνει οπισθοδρόμηση – Τι είπε για το σκάνδαλο των υποκλοπών
- Πετράλωνα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την κατάρρευση της πολυκατοικίας – Σοβαρά ερωτήματα για ελλιπή μέτρα αντιστήριξης
- Η ζωή μας σε μια οθόνη: Πόσο μέρος του χρόνου μας περνάμε στα social media
- Τα χρήματα που θα πάει ο Μπογκντάνοβιτς από τους Ρόκετς
- Ένα σπίτι γεμάτο ιστορία ανοίγει ξανά την πόρτα του στο Δήμο Σκύρου
- Τσουκαλάς: Η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για το 35ωρο κινητοποίησε ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις παρά τη δαιμονοποίησή της


