Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με τον Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε η Αμάλ Κλούνι

Με τον Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε η Αμάλ Κλούνι

Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκαν, την Τετάρτη, στο Μέγαρο Μαξίμου η Αμάλ Κλούνι, ο Νόρμαν Πάλμερ και ο Τζέφρι Ρόμπερτσον, η ομάδα των βρετανών νομικών που έχουν έρθει στην Αθήνα για να υποβάλλουν νομικές προτάσεις για την διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης και τον Ιερό Βράχο.

Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκαν, την Τετάρτη, στο Μέγαρο Μαξίμου η Αμάλ Κλούνι, ο Νόρμαν Πάλμερ και ο Τζέφρι Ρόμπερτσον, η ομάδα των βρετανών νομικών που έχουν έρθει στην Αθήνα για να υποβάλλουν νομικές προτάσεις για την διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στις 13:00 στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον Δημ. Παντερμαλή.

Στις 13:30 θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του Μουσείου.

Στις 14:00 έχει προγραμματιστεί γεύμα στο εστιατόριο του Μουσείου και στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Την Τρίτη η ομάδα των νομικών συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Τασούλα.

Τα βλέμματα και τα φλας τράβηξε, όπως ήταν φυσικό, η σύζυγος του ηθοποιού Τζορτζ Κλούνι, η 36χρονη Αμάλ.

«Θα τα καταφέρουμε»

Η Αμάλ Κλούνι δήλωσε προσερχόμενη στη συνάντηση με τον κ. Τασούλα: «Θα τα καταφέρουμε (σ.σ. να φέρουμε πίσω τα Γλυπτά)».

Ο διαπρεπής νομικός Νόρμαν Πάλμερ εξέφρασε την αισιοδοξία του για «συναινετική λύση» στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά είπε ότι θα πρέπει να εξεταστούν και άλλες επιλογές.

Ο Τζέφρι Ρόμπερτσον δήλωσε στην βρετανική Telegraph: «Συμβουλεύουμε τον υπουργό και συζητάμε πώς θα προχωρήσουμε. Η UNESCO έχει ζητήσει από τη βρετανική κυβέρνηση να συμμετάσχει σε διαμεσολάβηση και έχει δώσει διορία μέχρι τις 30 Μαρτίου για να απαντήσει».

Ο βρετανός νομικός πρόσθεσε ότι είναι «ανήθικο» να συνεχίζει το Βρετανικό Μουσείο να αρνείται να επιστραφούν στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

«Είναι ανήθικο να εμποδίζει το Βρετανικό Μουσείο την επανένωσή τους. Πρόκειται για ένα θέμα που ο πλανήτης πρέπει να στηρίξει» δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Τασούλας δήλωσε ότι η απόφαση θα ληφθεί από την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι πληροφορίες θα δοθούν στη συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 13:30 στο Μουσείο της Ακρόπολης.

«Πρόκειται για μια σταθερή και διαχρονική διεκδίκηση της χώρας μας για την οποία οφείλουμε με πίστη, αισιοδοξία και σοβαρότητα να κάνουμε το παν» τόνισε ο υπουργός.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησε γεύμα στο Βαρούλκο στο Μικρολίμανο, με το μενού να περιλαμβάνει λαβράκι και αχινοσαλάτα.


Επιστολή ΔΣΑ σε Σαμαρά, Βενιζέλο

Επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, απέστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, με την οποία προτείνει να συσταθεί ειδική επιστημονική επιτροπή που θα συνδράμει την προσπάθεια της Πολιτείας, για την, διά της νομικής οδού, διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα.

Στην επιτροπή αυτή, «η οποία θα επέχει θέση νομικού παραστάτη των πολιτειακών οργάνων» ο ΔΣΑ προτείνει «να συμμετέχουν και να προσφέρουν εθελοντικώς τις υπηρεσίες τους, έλληνες νομικοί ειδήμονες εγνωσμένου κύρους, οι οποίοι θα συμβάλουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, στη διεκδίκηση των Γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024