Φοροελαφρύνσεις 18 δισ. ευρώ υπόσχεται ο Ματέο Ρέντσι
Φοροελαφρύνσεις συνολικού ύψους 18 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες υποσχέθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι μιλώντας στα μέλη της ιταλικής Ένωσης Βιομηχανιών Confidustria. Παράλληλα προανήγγειλε ότι το σχέδιο προϋπολογισμού, το οποίο παρουσιάζεται επίσημα την Τετάρτη, προβλέπει περικοπές ύψους 16 δισ. ευρώ στις δημόσιες δαπάνες.
Φοροελαφρύνσεις συνολικού ύψους 18 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες υποσχέθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι μιλώντας στα μέλη της ιταλικής Ένωσης Βιομηχανιών Confidustria.
Παράλληλα προανήγγειλε ότι το σχέδιο προϋπολογισμού, το οποίο παρουσιάζεται επίσημα την Τετάρτη, προβλέπει περικοπές ύψους 16 δισ. ευρώ στις δημόσιες δαπάνες.
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συνολική φοροελάφρυνση που έχει αποφασιστεί στην νεότερη ιστορία της Ιταλίας» δήλωσε.
Ο Ματέο Ρέντσι επισήμανε ότι η Ιταλία θα παραμείνει στο 2,9%, σε ότι αφορά την σχέση του δημοσίου ελλείμματος προς το ΑΕΠ.
Δεν πρόκειται να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση για να μπορέσει με τον τρόπο αυτό να χρησιμοποιήσει 11,5 δισ. ευρώ για παρεμβάσεις κοινωνικής πολιτικής και για την στήριξη των επιχειρήσεων.
Σε ό,τι αφορά τη φοροελάφρυνση της τάξης των 80 ευρώ τον μήνα, η οποία αφορούσε φέτος τους υπαλλήλους το μεικτό ετήσιο εισόδημα των οποίων δεν υπερβαίνει τις 25.000 ευρώ, ο Ματέο Ρέντσι επιβεβαίωσε ότι θα ισχύσει και το επόμενο έτος.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης την πρόθεσή του να εγκρίνει μέτρο βάσει του οποίου οι εργαζόμενοι θα μπορούν να προσλαμβάνονται για τους πρώτους 36 μήνες χωρίς ο εργοδότης να υποχρεούται να καταβάλει ένσημα. Tο αντίστοιχο ποσό θα καλύπτεται από το ιταλικό κράτος.
Σχολιαστές στην Ρώμη αναφέρουν ότι αναμένεται η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως σε ό,τι αφορά την απόφαση της Ιταλίας να μην προχωρήσει φέτος, αλλά ούτε και επόμενο έτος, σε μείωση της σχέσης ελλείμματος-ΑΕΠ για να μπορέσει να επικεντρωθεί στην μείωση των φόρων και στην εξασφάλιση πόρων για την στήριξη των ανέργων.
Πηγές της ιταλικής πρωθυπουργίας άφησαν να διαρρεύσει ότι εάν οι Βρυξέλλες εκφράσουν σοβαρές αντιρρήσεις υπάρχει η πιθανότητα επανακαθορισμού μεγάλου τμήματος του σχεδίου προϋπολογισμού της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ζαφείρης Μελάς: «Δέχτηκα πάρα πολύ μεγάλο μπούλινγκ λόγω καταγωγής»
- Κορωπί: Σύγκρουση ΙΧ με μοτοσικλέτα – Δύο τραυματίες, ο ένας σοβαρά
- Ξεκάθαρος ο Λουίς Ενρίκε: «Οι τελευταίοι πέντε ή δέκα αγώνες ήταν οι χειρότεροι…»
- Κίνηση: «Έμφραγμα» στον Κηφισό – Σε ποιους άλλους δρόμους καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις
- Η δύσκολη εξίσωση με τους ξένους διαιτητές των πλέι οφ τίτλου
- Κρήτη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 43χρονης – Νεκρός ο πρώην σύντροφός της – Τι λέει ο γιος της αγνοούμενης
- Σήμερα κρίνεται εάν η κυβερνητική παράταξη έχει έστω και επίφαση σεβασμού στους θεσμούς
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους Δελφούς ο Ανδρουλάκης πάει Κάραβελ – Η συνεδρίαση της Κ.Π.Ε., το νέο Πολιτικό Συμβούλιο και οι νέες ισορροπίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442