Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πενέλοπε Κρουζ: η πιο σέξυ γυναίκα εν ζωή!

Πενέλοπε Κρουζ: η πιο σέξυ γυναίκα εν ζωή!

Απολαύστε ένα σύντομο flashback στην καριέρα της βραβευμένης με Όσκαρ ηθοποιού, που ανακηρύχθηκε ως η πιο «sexy γυναίκα εν ζωή» για το 2014 από το περιοδικό Esquire. Σκεφθείτε ότι χρειάστηκαν δύο εγκυμοσύνες για να πάρει τον τίτλο! Η ισπανικής καταγωγής Πενέλοπε Κρουζ, μια γυναίκα με έντονο μεσογειακό ταμπεραμέντο, γεννήθηκε στη Μαδρίτη στις 28 Απριλίου του […]

Απολαύστε ένα σύντομο flashback στην καριέρα της βραβευμένης με Όσκαρ ηθοποιού, που ανακηρύχθηκε ως η πιο «sexy γυναίκα εν ζωή» για το 2014 από το περιοδικό Esquire. Σκεφθείτε ότι χρειάστηκαν δύο εγκυμοσύνες για να πάρει τον τίτλο!

Η ισπανικής καταγωγής Πενέλοπε Κρουζ, μια γυναίκα με έντονο μεσογειακό ταμπεραμέντο, γεννήθηκε στη Μαδρίτη στις 28 Απριλίου του 1974.

Από μικρή ασχολήθηκε με το μπαλέτο και το χορό.


Η καριέρα της ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία, μόλις 16 ετών, στην τηλεόραση. Ένα χρόνο αργότερα έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ισπανική ταινία «Jamon Jamon» στην οποία συμπρωταγωνιστούσε ο Χαβιέ Μπαρδέμ, μετέπειτα σύζυγό της.


Ακολούθησε η βραβευμένη με Όσκαρ ξενόγλωσση ταινία «Belle Epoque», το 1992, με έναν ρόλο που την κατέταξε ανάμεσα στις σύγχρονες πρωταγωνίστριες του ισπανικού σινεμά.


Το 1998 για την ερμηνεία της στην κωμωδία «La niña de tus ojos» βραβεύτηκε με το βραβείο Γκόγια (το αντίστοιχο Όσκαρ της Ισπανίας).


Η πρώτη της διεθνής επιτυχία ήρθε όταν συνεργάστηκε ξανά με τον Πέδρο Αλμοδόβαρ στην ταινία «Όλα Για Την Μητέρα Μου», που βραβεύτηκε με το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.


Καθιερώθηκε διεθνώς, το 2001, με τους ρόλους της στις ταινίες «Vanilla Sky» και «Blow», ταινίες που έγιναν εισπρακτικές επιτυχίες.


Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000, εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες διαφορετικών ειδών, συμπεριλαμβανομένων της κωμωδίας «Ζευγάρια σε Διακοπές» (2002), το θρίλερ «Gothika» (2003), τη χριστουγεννιάτικη ταινία «Noel» (2004), την περιπέτεια «Σαχάρα» (2005), την ταινία κινουμένων σχεδίων «G-Force» (2009) και το μιούζικαλ «Εννέα» ( 2009).


Οι πιο σημαντικές ταινίες της είναι το «Γύρνα Πίσω» (2006), του Πέδρο Αλμοδόβαρ, για την οποία έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα και «Vicky Cristina Barcelona» (2008), του Γούντι Αλεν, για την οποία κέρδισε το Όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου.


Είναι η πρώτη ισπανίδα ηθοποιός, στην ιστορία του θεσμού, που βραβεύτηκε με Όσκαρ και η πρώτη ισπανίδα ηθοποιός που έλαβε το δικό της αστέρι στη «Λεωφόρο της Δόξας» του Χόλιγουντ.


Το 2013 την είδαμε στις ταινίες ««Δεν κρατιέμαι» και «Γεννημένοι Ξανά» . Η πρώτη κυκλοφορεί ήδη σε DVD, είναι κωμωδία και φέρει και πάλι τη σκηνοθετική υπογραφή του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Η δεύτερη είναι μια δραματική ταινία ιταλικής παραγωγής, βασισμένη στο μυθιστόρημα Venuto al Mondo της Μάργκαρετ Ματζαντίνι, σε σκηνοθεσία Σέρτζιο Καστελλίτο.

Την είδαμε επίσης στον Συνήγορο, του Ρίντλεϊ Σκοτ, στο πλάι των Φασμπέντερ, Μπαρδέμ και Ντίαζ, και αναμένουμε μέσα στο 2014 το Ma ma, μια δραματική ταινία ισπανικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία Χούλιο Μέντεμ, το 2015 θα κυκλοφορήσει η κωμωδία Grimsby σε σκηνοθεσία Λουί Λετερι και σενάριο Σάσα Μπαρόν Κοέν, και έχει ανακοινωθεί και η συμμετοχή της στην επερχόμενη ταινία του Φερνάντο Τρουέμπα, La Reina de Espana.

Πληροφορίες ΙΜDb, Wikipedia
Φωτογραφίες: AP, Reuters
Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024