Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O γύρος του κόσμου με μία Mercedes-Benz G-Class

O γύρος του κόσμου με μία Mercedes-Benz G-Class

Ως άλλος Φιλέας Φογκ, ο Gunther Holtorf ολοκλήρωσε τον γύρο του κόσμου, διανύοντας 890.000 χιλιόμετρα με μία Mercedes-Benz G-Class.

Γιάννης Αδάναλης

Toν γύρο του κόσμου στο τιμόνι μίας Mercedes-Benz G-Class πραγματοποίησε ένας Γερμανός, ονόματι Gunther Holtorf, διανύοντας συνολικά 890.000 χιλιόμετρα.

Το ταξίδι του φιλόδοξου Γερμανού ξεκίνησε 26 χρόνια πριν από την αφρικανική ήπειρο, έχοντας στο πλευρό του, πέρα από την γαλάζια Mercedes-Benz 300GD, την τρίτη, κατά σειρά, σύζυγο του.

Ο χωρισμός του Gunther Holtorf μόλις δύο χρόνια αργότερα δεν τον πτόησε. Μια αγγελία στον γερμανικό Τύπο του εξασφάλισε νέα συνοδηγό, με την οποία ταξίδεψε στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στην Λατινική Αμερική.

Το 1998 και με τον Gunther Holtorf να περιπλανιέται στα απέραντα βοσκοτόπια της Αργεντινής, η γαλάζια G-Class με το προσωνύμιο «Otto» είχε ήδη διανύσει 200.000 χιλιόμετρα.

Το ταξίδι του Γερμανού συνεχίστηκε βορειότερα, έως την Αλάσκα, πριν εγκαταλείψει την αμερικανική ήπειρο για τη χώρα των καγκουρό.

Περνώντας, πλέον, στην ασιατική ήπειρο, η G-Class γιόρτασε στο Καζακστάν 500.000 χιλιόμετρα, πριν φτάσει έως στο δυτικότερο άκρο της Ασίας, την Τουρκία, και από εκεί στην Καραϊβική και την Κούβα.

Η συνέχεια του ταξιδιού της γαλάζιας G-Class και του Gunther Holtorf δόθηκε αρχικά στην Ευρώπη και στη συνέχεια στην Ασία, καταλήγοντας μετά την Κίνα, τη Νότιο Κορέα και το Βιετνάμ, στην Καμπότζη.

Ο μοναχικός, πια, δρόμος της επιστροφής –η συνοδοιπόρος του Gunther Holtorf απεβίωσε το 2010- βρήκε τον Γερμανό να ολοκληρώνει τον γύρο του κόσμου μετά από 26 χρόνια και 890.000 χιλιόμετρα, μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, στο Βερολίνο.

Διαθέτοντας ακόμα και σήμερα τον αρχικό κινητήρα της, η γαλάζια G-Class σπανίως παρουσίασε κάποια μηχανική βλάβη κατά τη διάρκεια των 890.000 χιλιομέτρων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στη Μαδαγασκάρη, όταν το αυτοκίνητο ανετράπη με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ταξιδέψει πίσω στην Ευρώπη ώστε να αντικατασταθεί το αμάξωμά του.

Η G-Class του Gunther Holtorf, γνωστή και ως Otto, θα αποτελέσει σύντομα ένα από τα δεκάδες εκθέματα που φιλοξενεί το μουσείο της Mercedes-Benz στην Στουτγκάρδη.

Ο Γερμανός Φιλέας Φογκ και η Christine, η πιστή συνοδοιπόρος του για είκοσι ολόκληρα χρόνια, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου, δύο εβδομάδες πριν εκείνη φύγει από τη ζωή, χτυπημένη από τον καρκίνο.

auto.in.gr

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024