Δεν επιστρέφει η τρόικα στην Κύπρο λόγω εμπλοκής με τα «κόκκινα» δάνεια
Λόγω μη εξεύρεσης λύσης στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, νέα αποστολή της τρόικας στην Κύπρο δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος συμμετέχει στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.
Λόγω μη εξεύρεσης λύσης στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, νέα αποστολή της τρόικας στην Κύπρο δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος συμμετέχει στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.
Ο κ. Γεωργιάδης είχε σειρά επαφών με αξιωματούχους του ΔΝΤ και στελέχη του οικονομικού επιτελείου της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου για οικονομικά θέματα, Κρίστοφερ Σμαρτ.
Όπως είπε, στις συναντήσεις του υπογράμμισε το γεγονός ότι παρά το «αδιέξοδο» με τα «κόκκινα δάνεια» και τις εκποιήσεις, δεν μπορεί να αναδειχτεί το συγκεκριμένο θέμα ως «μείζον» της κυπριακής οικονομίας.
Ειδικά στις συναντήσεις του με τους Αμερικανούς αξιωματούχους, οι συνομιλητές του υπογράμμισαν την «στενή συνεργασία» ΗΠΑ-Κύπρου για μια σειρά ζητημάτων και ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας και των τραπεζών.
Ο κύπριος υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «κάποιες καθυστερήσεις» ήταν επόμενο να σημειωθούν μέσα στο «δύσκολο πρόγραμμα» των μεταρρυθμίσεων και της οικονομικής προσαρμογής, τονίζοντας ότι το «σημαντικότερο στοιχείο» είναι ότι «η γενικότερη προσπάθεια για την αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων και δανειστών».
Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, με τους οποίους συζήτησε τα «επόμενα βήματα» ανάπτυξης δραστηριοτήτων της Τράπεζας στο νησί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κίνα: Ζωολογικός κήπος κλείδωσε τα ζώα για να αποτρέψει τη διαφυγή τους εξαιτίας τυφώνα – «Είναι εξωφρενικό»
- Σισμανόγλειο: Ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση στον 76χρονο
- Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Καλούν για «πολιτική αφύπνιση» – Για τις επιθέσεις εναντίον ιατρικών εγκαταστάσεων
- Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Μοχάμεντ Τάρεκ (pic)
- Τροχαίο με μοτοσικλέτα στον Περιφεριακό Θεσσαλονίκης: Τραυματίστηκε σοβαρά ανήλικη συνεπιβάτης
- Πρώτη επιτυχής δοκιμή επαναχρησιμοποιούμενου πυραύλου από την Κίνα
- Δήμαρχος Κηφισιάς: Ο Βόρειος Τομέας δεν μπορεί να παραμένει εγκλωβισμένος ανάμεσα στη Λ. Κηφισίας και τον Κηφισό»
- Λεύκη: Από το στίγμα στις σύγχρονες θεραπευτικές δυνατότητες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442