Η Standard & Poor's υποβάθμισε την προοπτική της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας σε «αρνητική» από «σταθερή», επικαλούμενη επιδείνωση στην οικονομική εικόνα της χώρας. Η S&P διατήρησε την αξιολόγηση της Γαλλίας στο «AA», δύο βαθμίδες κάτω από την υψηλότερη στην κλίμακα επενδυτικού βαθμού.

Η Standard & Poor’ s υποβάθμισε την προοπτική της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας σε «αρνητική» από «σταθερή», επικαλούμενη επιδείνωση στην οικονομική εικόνα της χώρας.

Η S&P διατήρησε την αξιολόγηση της Γαλλίας στο «AA», δύο βαθμίδες κάτω από την υψηλότερη στην κλίμακα επενδυτικού βαθμού.

Εντούτοις, η υποβάθμιση των προοπτικών υποδεικνύει ότι η αξιολόγηση θα μπορούσε να υποβαθμιστεί κάποια στιγμή στα επόμενα δύο χρόνια, αν η οικονομία της Γαλλίας όντως παρουσιάσει επιδείνωση.

Η γαλλική οικονομία μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα, γιατί -σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης- η κυβέρνηση μπορεί να μην είναι σε θέση να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την τόνωση της ανάπτυξης.

Η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της Γαλλίας τα επόμενα τρία χρόνια και προέβλεψε ότι τα δημόσια ελλείμματα θα καταλαμβάνουν αυξανόμενο ποσοστό του ΑΕΠ.

Η S&P αναμένει ότι το ονομαστικό ΑΕΠ της Γαλλίας να αυξηθεί κατά 2% κατά μέσο όρο την περίοδο 2014 – 2017. Η προηγούμενη εκτίμησή της ήταν στο 2,5%.

Το «AA» της αξιολόγησης της Γαλλίας υποστηρίζεται, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, από την παραγωγικότητα της χώρας, το υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, το χαμηλό επίπεδο του χρέους των νοικοκυριών, καθώς και τα υψηλά επίπεδα αποταμιεύσεων του ιδιωτικού τομέα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr