Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
GP Ρωσίας 2014: Προέλαση Hamilton, έβδομη pole position για τον Βρετανό

GP Ρωσίας 2014: Προέλαση Hamilton, έβδομη pole position για τον Βρετανό

Τις βάσεις για την τέταρτη συνεχή νίκη του έβαλε ο L. Hamilton, στις κατατακτήριες δοκιμές της GP Ρωσίας, κατακτώντας την έβδομη pole position της φετινής αγωνιστικής σεζόν.

Ένα υγιεινό περίπατο στη ηλιόλουστη πίστα του Sochi πραγματοποίησε ο L. Hamilton ξεκαθαρίζοντας από πολύ νωρίς την υπόθεση pole position.

Τα δύο πρώτα σκέλη κύλησαν χωρίς απρόοπτα για τους περισσότερους οδηγούς του grid. Εξαίρεση αποτέλεσε ο F. Massa, ο οποίος αποκλείστηκε στο Q1 εξαιτίας μηχανικής βλάβης που παρουσίασε το μονοθέσιο της Williams.

Ανάλογη τύχη στο Q2 είχε και ο S. Vettel, καθώς ο χρόνος που σημείωσε ο Γερμανός δεν ήταν αρκετός για να τον φέρει μέσα στους 10 ταχύτερους.

Το τρίτο και τελευταίο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών ξεκίνησε με τον N. Rosberg στην κορυφή και τον L. Hamilton σε απόσταση σχεδόν ενός δευτερολέπτου, έχοντας σπαταλήσει εξαιτίας ενός λάθους την πρώτη του προσπάθεια.

Η επιστροφή του L. Hamilton στην πίστα λίγα λεπτά αργότερα αποκατέστησε τις ισορροπίες. Ο Βρετανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής όχι μόνο σημείωσε τον ταχύτερο γύρο, αλλά στην αμέσως επόμενη προσπάθειά του βελτίωσε και άλλο τον χρόνο του.

Αντιθέτως, ο N. Rosberg δεν έδειξε ικανός να κινηθεί στον ρυθμό του ομόσταυλού του και θα πρέπει να αισθάνεται μάλλον τυχερός που ο V. Bottas έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμα και την pole position, γλιστρώντας στην τελευταία στροφή πριν τον τερματισμό.

Ο J. Button και ο D. Kvyat συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα, με τον Ρώσο οδηγό της Τoro Rosso να σημειώνει εντός έδρας την καλύτερη φετινή του επίδοση σε κατατακτήριες δοκιμές.

Από την έκτη θέση θα εκκινήσει ο D. Ricciardo, ενώ στην έβδομη και την όγδοη θέση των κατατακτήριων δοκιμών συναντάμε τις δύο Ferrari των F. Alonso και K. Raikkonen.

H ποινή των πέντε θέσεων που δέχθηκε ο K. Magnussen για τη χρήση νέου κινητήρα, έριξε τον Δανό οδηγό της McLaren από την έκτη θέση στην ενδέκατη και έφερε μέσα στην πρώτη δεκάδα τον S. Vettel, ο οποίος θα εκκινήσει έχοντας δίπλα του την Toro Rosso του J. Vergne.

Δείτεεδώτα αναλυτικά αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών του GP Ρωσίας και ό,τι άλλο αξίζει να γνωρίζετε για αυτό στο αφιέρωμα του auto.in.gr.

auto.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024