7 δωρεάν προτάσεις για το Σαββατοκύριακο: φεστιβάλ θεάτρου και χορού, περιηγήσεις, εκθέσεις
Δύο πολυσυλλεκτικά φεστιβάλ, μία έκθεση στην Aρχαία Αγορά των Αθηνών, μία οπτικοακουστική περιήγηση στη γειτονιά του Ν. Κόσμου, ξεναγήσεις στην πόλη αλλά και ένα φεστιβάλ-γιορτή το οποίο θα αποτελέσει παράδεισο για τους ζωόφιλους επιλέξαμε και προτείνουμε χωρίς να βάλετε το χέρι στην τσέπη! To Mικρό Παρίσι των Αθηνών που μας μεταφέρει στην belle époque και […]
To Mικρό Παρίσι των Αθηνών που μας μεταφέρει στην belle époque και θα διαρκέσει μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου το Σαββατοκύριακο 11 και 12/10 βγαίνει στους δρόμους και τις πλατείες και παρουσιάζει:
Στον πεζόδρομο της Μαίζωνος θα ακούσουμε τη Φιλαρμονική του Δ. Αθηναίων στις 17:30 και στις 14:00 τα μέλη του Athens Lindy Hop θα μας μυήσουν στους ρυθμούς του swing, Charleston και jazz dance.
Στον Αγ. Παύλο στις 19:30 μια επίδειξη fire performance σε σύγχρονη χορευτική χορογραφία.
Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου ένα οδοιπορικό διάρκειας 1 ώρας με σημείο αναχώρησης την πλατεία Γκύζη στις 18:00 θα παρουσιαστεί ένα δρώμενο που είναι σε εξέλιξη και με τη συμμετοχή κρουστ΄πων της ομάδας του Νίκου Τουλιάτου.
Στον πεζόδρομο Κρήτης στον Αγ. Παύλο στις 19:30 o σύλλογος Rollin foxes rock n’ roll θα αναβιώσει τη διασκέδαση της Αμερικής του ’50.
Πατήστε ΕΔΩ και δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Στο 12ωρο θεατρικό Μαραθώνιο “Syn Praxis” που θα διεξαχθεί από τις 10:30 το πρωί της Κυριακής 12 Οκτωβρίου έως τις 10:30 το βράδυ στο Θέατρο 104 – Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας με ελεύθερη είσοδο παίρνουν μέρος γνωστοί καλλιτέχνες – υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση. Ένας μαραθώνιος θεάτρου και χορού σε ένα ενιαίο φεστιβάλ με παιδικές παραστάσεις, παραστάσεις από και για άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και «ιδιωτικές» παραστάσεις των 7 ατόμων.
Πατήστε ΕΔΩ και δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Το έργο της Αιµιλίας Παπαφιλίππου “Παλμικά πεδία” που διερευνά τη σχέση µεταξύ της σύγχρονης δηµιουργίας και του κλασικού πολιτισµού θα παρουσιάζεται στην Aρχαία Αγορά των Αθηνών έως τις 30 Νοεμβρίου.
Η γλυπτική αυτή εγκατάσταση είναι η πρώτη ανάθεση του Πολιτιστικού Ιδρύματος ΝΕΟΝ σε καλλιτέχνη, για τη δημιουργία έργου που θα εκτίθεται σε δημόσιο χώρο και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 8.00-18.00 (ενδέχεται το ωράριο των αρχαιολογικών χώρων να τροποποιηθεί)
Βιντεοπροβολή κάθε Σάββατο, 18:00 – 20:00 (πλην της 15/11/14)
Οπτικοακουστική real-time περιήγηση στη γειτονιά του Ν. Κόσμου μέσω της συσκευής Medea Electronique. Γνωρίστε τα προσφυγικά κτίρια, το Ιντερνετ καφέ, τις εκκλησίες, τους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους, τη λαϊκή αγορά, το τζαμί-γκαράζ, την Αρμένικη κοινότητα, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Lido Palace, τους ανθρώπους, την ιστορία και το παρόν τους.
Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών – Πληροφορίες (τηλ. 210 9005800)
Σάββατο – Κυριακή 12:00-20:00 και Δευτέρα – Παρασκευή 16:00-20:00
Στο πλαίσιο των ξεναγήσεων που διοργανώνει ο Δ. Αθηναίων αυτό το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν οι κάτωθι: το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στις 10.30 π.μ. περίπατος στην οδό Αιόλου με ξεναγό Στέλλα Γαλανοπούλου.
Σημείο συγκέντρωσης: Ιερός Ναός Αγίας Ειρήνης, επί της οδού Αιόλου (έως 40 άτομα)
Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 στις 10.30 π.μ. η Άρτεμις Σκουμπουρδή θα συναντήσει το κοινό στο εκκλησάκι Αγίας Δύναμης, επί της οδού Μητροπόλεως και θα περιηγηθούν στα Μνημεία της Πλάκας (Ροδακιό, Μέγα Μοναστήρι, Βλασαρού) (έως 80 άτομα)
Πατήστε ΕΔΩ και δείτε περισσότερα για τις ξεναγήσεις του Δ. Αθηναίων
Το φεστιβάλ-γιορτή «Κατοικίδια Εν Δράσει» θα αποτελέσει τον παράδεισο των ζωόφιλων στο Metropolitan Expo (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος») και θα είναι επισκέψιμο μέχρι και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου. Παίρνουν μέρος περισσότεροι από 100 εκθέτες. Επίσης στις 6 διαφορετικές διοργανώσεις, το κοινό θα συναντήσει τρεις διεθνείς εκθέσεις μορφολογίας σκύλων, δυο διεθνείς εκθέσεις μορφολογίας γάτας –με περισσότερες από 250 γάτες, διεθνή διαγωνισμό δίσκων (ψαριών), τον πρώτο διεθνή διαγωνισμό τρωκτικών και λαγόμορφων (περισσότερα από 70 ζώα), αλλά και παρουσιάσεις πτηνών και ερπετών (συνολικά 35 είδη φιδιών).
Ωράριο λειτουργίας: Παρασκευή 10/10: 12.00-22.00
Σάββατο 11/10: 10.00-20.00
Κυριακή 12/10: 10.00-20.00
Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες
- Δήμος Παλλήνης: Οριστική λύση για τις εργατικές κατοικίες Παλλήνης
- «Ο Γκουαρντιόλα απέρριψε την πρόταση της Ιταλίας» (vid, pic)
- Πυρκαγιές στην Ισπανία: Για δραματική κατάσταση κάνει λόγο ο Σάντεθ – Η Ελλάδα στέλνει δύο Καναντέρ
- Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής της νέας μεταλλικής πεζογέφυρας στην οδό Καλλιθέας
- «Βάλτε κόκκινο κουμπί» – Aνησυχία στις ΗΠΑ μετά την κυβερνοεπίθεση από αυτόνομο σύστημα της OpenAI
- Συμπληρωματικά αγαθά ή άσπονδοι φίλοι;

