Τρίτη 25 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ψήφος εμπιστοσύνης στον Ρέντσι με διαρροές και... σόου γερουσιαστών

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Ρέντσι με διαρροές και… σόου γερουσιαστών

Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε στην ιταλική Γερουσία η ιταλική κυβέρνηση, με διαρροές, στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Υπέρ ψήφισαν 165 γερουσιαστές, κατά 111, ενώ 2 επέλεξαν την αποχή. Από την ψηφοφορία ωστόσο δεν έλειψαν τα παρατράγουδα, με γερουσιαστές του κινήματος M5S του Μπέμπε Γκρίλο να «καταλαμβάνουν» την αίθουσα και να... εκτοξεύουν βιβλία και χαρτιά κατά του προέδρου του Σώματος.

Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε στην ιταλική Γερουσία η ιταλική κυβέρνηση, με διαρροές, στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Υπέρ ψήφισαν 165 γερουσιαστές, κατά 111, ενώ 2 επέλεξαν την αποχή.

Από την ψηφοφορία ωστόσο δεν έλειψαν τα παρατράγουδα, με γερουσιαστές του κινήματος M5S του Μπέμπε Γκρίλο να «καταλαμβάνουν» την αίθουσα και να… εκτοξεύουν βιβλία και χαρτιά κατά του προέδρου του Σώματος.

Η ψήφος εμπιστοσύνης είχε συνδεθεί με την πρώτη έγκριση των μεταρρυθμίσεων του εργασιακού, οι οποίες προβλέπουν πιο ευέλικτες απολύσεις – με περιορισμένο δικαίωμα επαναπρόσληψης σε περίπτωση δικαστικής προσφυγής- αλλά και προσπάθεια επέκτασης των συμβάσεων αορίστου χρόνου.

Η μεταρρύθμιση, η οποία στο νομοσχέδιο που πέρασε δεν έχει ξεκαθρίσει στις λεπτομέρειες του πώς και σε ποιο βαθμό θα αλλάξουν οι προβλέψεις για τις απολύσεις, στοχεύει και στο να ενισχύσει τα χαρτιά της ιταλικής κυβέρνησης στην ΕΕ και στην προσπάθεια για μετριασμό της λιτότητας.

Κατά την ημέρα οι εκπρόσωποι του κινήματος Πέντε Αστέρων είχαν προχωρήσει σε θεαματική διαμαρτυρία με κατάληψη της αίθουσας της Βουλής, ενώ κάποια μέλη του πολιτικού σχηματισμού του Γκρίλο πέταξαν βιβλία και χαρτιά κατά του προέδρου του σώματος, Πιέτρο Γκράσο (βίντεο από την Fatto Quotidiano):


Το νομοσχέδιο είχε προκαλέσει διαφοροποιήσεις και δυσαρέσκεια και στο εσωτερικό του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος: δυο Δημοκρατικοί γερουσιαστές επέλεξαν την αποχή, ένας τρίτος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης αλλά αμέσως μετά παραιτήθηκε, ενώ άλλοι τριάντα πέντε βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος του Ρέντσι ζητούν να βελτιωθεί το εν λόγω μέτρο πριν την έγκρισή του από τη Βουλή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σύνδεσμος του Άρη κατά Καρυπίδη: «Πούλα και φύγε…»

Χαμός στον Άρη, με σύνδεσμο των κίτρινων να απαιτει από τον Θόδωρο Καρυπίδη να «πουλήσει και να φύγει» από την ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024