Στους δρόμους της Γερμανίας ισλαμιστές με μαχαίρια κατά Κούρδων και Γεζίντι
Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε μέλη των κοινοτήτων Κούρδων και Γεζίντι και σε ισλαμιστές, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τουλάχιστον 23 άνθρωποι στο Αμβούργο και στο Τσέλε της Κάτω Σαξονίας.
Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε μέλη των κοινοτήτων Κούρδων και Γεζίντι και σε ισλαμιστές, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τουλάχιστον 23 άνθρωποι στο Αμβούργο και στο Τσέλε.
Στο Αμβούργο, οι συγκρούσεις ξεκίνησαν το βράδυ, στο περιθώριο διαδήλωσης των Κούρδων κατά της σφαγής που διαπράττεται από το Ισλαμικό Κράτος στο Κομπανί.
Περίπου 75 διαδηλωτές «πιθανόν Κούρδοι», σύμφωνα με την αστυνομία, συγκεντρώθηκαν στη συνέχεια γύρω από ένα τζαμί της πόλης, απέναντι από περίπου 50 ισλαμιστές.
Η αστυνομία εμπόδισε σε πρώτη φάση τις συγκρούσεις, αλλά οι δύο ομάδες ενισχύθηκαν στη συνέχεια για να φθάσουν από τη μια και την άλλη πλευρά περίπου τα 400 άτομα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Αμβούργου.
Τα δύο στρατόπεδα συγκρούσθηκαν σε μικρές ομάδες στη διάρκεια της νύκτας. Μερικοί και στις δύο πλευρές κρατούσαν ρόπαλα και μαχαίρια.
Στο Τσέλε της Κάτω Σαξονίας, οι συγκρούσεις έφεραν αντιμέτωπα μέλη της κοινότητας των γεζίντι, μιας κουρδόφωνης μειονότητας που είναι πολύ παρούσα στην περιοχή αυτή, με ισλαμιστές τσετσενικής καταγωγής, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, η οποία έγινε επίσης στόχος επιθέσεων με πέτρες, μπουκάλια ή ρόπαλα.
Εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερις αστυνομικοί, τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Release Athens 2026: Offspring και Bad Religion σε μια punk rock πανδαισία
- Τεχνητή Νοημοσύνη και Απασχόληση: Ποιους κλάδους χτυπά πρώτα;
- Σενάρια από την Ισπανία για Ρεάλ Μαδρίτης και Πίτερς
- Ξύπνησες στα άγρια χαράματα; Έξι τρόποι για να σε πάρει πάλι ο ύπνος
- «Καυτός» Ελ Κααμπί: Ο Μαροκινός έχει περισσότερα γκολ από πέντε ομάδες της Super League
- Καιρός: Συννεφιασμένος την Κυριακή με σημάδια βελτίωσης – Πότε και πού αναμένονται βροχές και χιόνια

