Πέθανε ο ασθενής με Έμπολα στο Τέξας
Πέθανε ο Τόμας Έρικ Ντάνκαν, ο ασθενής με Έμπολα που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στο Ντάλας του Τέξας. Ο Ντάνκαν, με καταγωγή από τη Λιβερία, ήταν ο πρώτος που εισήχθη -με μεγάλη καθυστέρηση- στο νοσοκομείο έχοντας προσβληθεί από τον ιό. Τουλάχιστον δέκα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή είναι ακόμα σε καραντίνα.
Πέθανε ο Τόμας Έρικ Ντάνκαν, ο ασθενής με Έμπολα που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στο Ντάλας του Τέξας.
Ο άνδρας ήταν ο πρώτος στις ΗΠΑ με Έμπολα. Τουλάχιστον δέκα άτομα με τα οποία είχε έρθει σε επαφή βρίσκονται σε καραντίνα.
Ο Ντάνκαν έφτασε στο Ντάλας από τη Λιβερία. Επισκέφθηκε ένα νοσοκομείο και οι γιατροί τον έστειλαν σπίτι. Επέστρεψε στο νοσοκομείο στις 28 Σεπτεμβρίου και είχε τεθεί σε απομόνωση.
Όπως αναφέρουν οι New York Times είχε λάβει πειραματικό φάρμακο, μετά από έγκριση που είχε δώσει η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.
Το κρούσμα του Τόμας Έρικ Ντάνκαν, ο οποίος έφθασε στο Ντάλας από τη Λιβερία, ενέτεινε τις ανησυχίες ότι η χειρότερη επιδημία του Έμπολα ενδέχεται να εξαπλωθεί πέραν της δυτικής Αφρικής, όπου ξέσπασε τον Μάρτιο.
Σύμφωνα με το CNN, οι ταξιδιώτες που φτάνουν στις ΗΠΑ από τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα θα πρέπει να περάσουν υποχρεωτικά από έλεγχο για τον θανατηφόρο ιό.
Ο έλεγχος ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες, όπου έχουν κάνει την εμφάνισή τους κρούσματα του Έμπολα, αναφέρει το δίκτυο επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.
Στην Ισπανία, ανησυχία προκαλεί η ασθένεια της ισπανίδας νοσηλεύτριας, Τερέσα Ρομέρο που έχει διαγνωστεί με τον ιό.
Γιατρός στη Μαδρίτη δήλωσε ότι η νοσηλεύτρια θυμάται πως άγγιξε το πρόσωπό της, με τα γάντια που είχε χρησιμοποιήσει για να βοηθήσει έναν ετοιμοθάνατο ιερέα.
Η 40χρονη μετείχε στην ιατρική ομάδα που είχε αναλάβει τη νοσηλεία του γιατρού και ιερέα Μανουέλ Γκαρθία Βιέχο, του δεύτερου ισπανού ιεραπόστολου που μολύνθηκε με τον ιό στη Σιέρα Λεόνε.
Ο σύζυγος και τρία ακόμα άτομα που ήρθαν σε επαφή με τη νοσοκόμα έχουν τεθεί σε καραντίνα.
Τo BBC μεταδίδει ότι η Βρετανία θα στείλει ομάδα 750 στρατιωτών στη Σιέρα Λεόνε, προκειμένου να βοηθήσει στο χτίσιμο ενός ιατρικού κέντρου στη χώρα.
Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο η Βρετανία θα στείλει επίσης ένα πλοίο και τρία ελικόπτερα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δράκαινα: Ποιο είναι το «αόρατο» δηλητηριώδες ψάρι που αναστάτωσε την Ανδαλουσία αλλά υπάρχει και στην Ελλάδα
- PlayStation: Η Laufey παίρνει τη σκυτάλη από τον Kratos στο νέο God of War
- «Δυο μαύρα πουκάμισα»: H νέα δραματική σειρά του MEGA
- ΠΑΣΟΚ: Έρχονται ανακοινώσεις από τον Ανδρουλάκη στο Πολιτικό Συμβούλιο – Οι 13 «περιφερειάρχες» ενόψει εκλογών και οι «κύκλοι πολιτικής»
- Μια αλήθεια πάντα πολιτική
- Δάνεια νόμου Κατσέλη: Δημοσιεύτηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου – Ανάσα για χιλιάδες δανειολήπτες





