Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η υποχώρηση του ευρώ ευνοεί τις ελληνικές εξαγωγές

Η υποχώρηση του ευρώ ευνοεί τις ελληνικές εξαγωγές

Χαμόγελα στους εξαγωγείς φέρνει η υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς εκτιμάται ότι θα ευνοηθούν τα ελληνικά προϊόντα. Ήδη, υπάρχουν θετικές ενδείξεις στον τομέα των βιομηχανικών προϊόντων, ενώ αναμένεται να ευνοηθούν και τα αγροτικά προϊόντα, έναντι εκείνων που προέρχονται από χώρες όπως η Τουρκία, ο Καναδάς ή οι ΗΠΑ.

Χαμόγελα στους εξαγωγείς φέρνει η υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς εκτιμάται ότι θα ευνοηθούν τα ελληνικά προϊόντα.

Σήμερα, Τετάρτη, στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,17% και διαμορφώνεται στα 1,2646 δολάρια. Παράλληλα, το ευρώ βρίσκεται στα 136,912 γεν, στο 0,7879 με τη στερλίνα και στο 1,2118 με το ελβετικό φράγκο.

Σύμφωνα με την Ημερησία, αν και είναι ακόμη νωρίς για να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα για τις επιδόσεις των ελληνικών εξαγωγών, λόγω της πτώσης του ευρώ, ήδη υπάρχουν ενθαρρυντικά μηνύματα, με το σημαντικότερο να είναι η αναθέρμανση της ζήτησης για βιομηχανικά προϊόντα και πρώτες ύλες από τρίτες χώρες.

Σε αυτό το πλαίσιο, θετικός αναμένεται να είναι ο αντίκτυπος στις εξαγωγές ποτών, καπνού, ορυκτών, πετρελαιοειδών, καθώς και στον τομέα των τροφίμων.

Ειδικότερα, αναμένεται να ευνοηθούν οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, έναντι χωρών όπως η Τουρκία (λαχανικά, σταφίδες, μανταρίνια), οι ΗΠΑ (σιτηρά, κρασί, σταφίδες) και ο Καναδάς (σιτηρά).

Επιπλέον, αναμένεται να αυξηθούν οι εξαγωγές κρέατος, ζάχαρης και ζωοτροφών προς τρίτες χώρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024