Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε δίκη παραπέμπεται και πάλι ο ισοβίτης «Κάρλος το Τσακάλι»

Σε δίκη παραπέμπεται και πάλι ο ισοβίτης «Κάρλος το Τσακάλι»

Νέα δίκη περιμένει τον «Κάρλος το Τσακάλι», κατά κόσμον Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες, αυτή τη φορά για τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, το 1974 η οποία κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους. Ο Κάρλος έχει ήδη καταδικαστεί δύο φορές σε ισόβια και κρατείται σε φυλακές της Γαλλίας.

Νέα δίκη περιμένει τον «Κάρλος το Τσακάλι», κατά κόσμον Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες, αυτή τη φορά για τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, το 1974 η οποία κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους. Ο Κάρλος έχει ήδη καταδικαστεί δύο φορές σε ισόβια.

Ο 64χρονος κρατείται σε γαλλικές φυλακές από τον Αύγουστο του 1994, όταν συνελήφθη από την Αστυνομία στο Σουδάν.

Η συνήγορος και σύντροφός του, η Ιζαμπέλ Κουτάν-Περ, είπε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση. Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, είπε ότι θεωρεί την παραπομπή του Κάρλος σε δίκη ως «προσβολή της γαλλικής νομοθεσίας».

Από την έκρηξη της χειροβομβίδας στον περίβολο του Drugstore Publicis, στις 15 Σεπτεμβρίου 1974 στο Παρίσι, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 34.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στα τέλη του 1979 στο περιοδικό Al Watan al Arabi ο Κάρλος παραδέχτηκε ότι εκείνος έριξε τη χειροβομβίδα.

Ωστόσο, κατά την ανάκρισή του από τις Αρχές, αρνήθηκε ότι έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό.

Σύμφωνα με τη δικαστή που απήγγειλε τη νέα κατηγορία, η επίθεση εκείνη εντασσόταν στο πλαίσιο μιας άλλης τρομοκρατικής ενέργειας που ήταν σε εξέλιξη την ίδια περίοδο στη Χάγη.

Ομάδα του ακροαριστερού Ιαπωνικού Κόκκινου Στρατού, που συνδεόταν με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP) κρατούσε ομήρους στην πρεσβεία της Γαλλίας στη Χάγη απαιτώντας την αποφυλάκιση ενός μέλους της οργάνωσης που είχε συλληφθεί στο Παρίσι δύο μήνες νωρίτερα.

Ο Κάρλος, που σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Ντιγιέ συμμετείχε στην οργάνωση της αρπαγής των ομήρων, ανέλαβε την πρωτοβουλία να διαπράξει μόνος του την επίθεση στο Παρίσι καθώς η γαλλική κυβέρνηση δίσταζε να ικανοποιήσει ορισμένα από τα αιτήματα των απαγωγέων.

Το κατηγορητήριο στηρίζεται κυρίως στο δημοσίευμα του περιοδικού, σε δηλώσεις του γερμανού Χανς Γιοάχιμ Κλάιν, πρώην μέλους της Φράξιας Κόκκινος Στρατός (RAF), και στο γεγονός ότι η χειροβομβίδα που χρησιμοποιήθηκε ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν κλαπεί το 1972 από στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στη Γερμανία.

Χειροβομβίδες από την ίδια παρτίδα είχαν στην κατοχή τους τα μέλη του Ιαπωνικού Κόκκινου Στρατού στη Χάγη, ενώ μία βρέθηκε και στο σπίτι μιας συντρόφου του Κάρλος στο Παρίσι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024