Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Χεζμπολάχ πίσω από την επίθεση με ρουκέτες στα σύνορα με το Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ πίσω από την επίθεση με ρουκέτες στα σύνορα με το Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση σε περιοχή στα σύνορα ε το Ισραήλ, η οποία είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο Ισραηλινοί στρατιώτες. Το επεισόδιο είναι το πρώτο για το οποίο ανέλαβε την ευθύνη η σιιτική οργάνωση μετά το 2006, όταν το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ είχαν εμπλακεί σε έναν πόλεμο 33 ημερών.

Η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση σε περιοχή στα σύνορα με το Ισραήλ, η οποία είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο Ισραηλινοί στρατιώτες.

Το επεισόδιο είναι το πρώτο για το οποίο ανέλαβε την ευθύνη η σιιτική οργάνωση μετά το 2006, όταν το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ είχαν εμπλακεί σε έναν πόλεμο 33 ημερών.
{{{ map }}}
Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε ότι δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας. Η Χεζμπολάχ ανέφερε ότι μαχητές της πυροδότησαν τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Το ισραηλινό πυροβολικό αντέδρασε εξαπολύοντας ομοβροντίες πυροβολικού και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τουλάχιστον 30 οβίδες έπεσαν στην περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε μιλώντας στο υπουργικό του συμβούλιο ότι οι στρατιώτες κατάφεραν να αποτρέψουν μια επίθεση, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Έχουμε δείξει ότι αντιδρούμε με πυγμή σε οποιαδήποτε προσπάθεια να μας βλάψουν, είτε γίνεται στον νότο, είτε στο βορρά, ή σε οποιονδήποτε άλλο τομέα» ανέφερε.

Το Ισραήλ και ο Λίβανος τυπικά παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση, ωστόσο, στη μεθόριο των δύο χωρών επικρατεί σχετική ηρεμία μετά τον πόλεμο του 2006.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024