«Μικρό Παρίσι» θα γίνει η Αθήνα
Το «Μικρό Παρίσι των Αθηνών» είναι ένα φεστιβάλ του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου που διεξάγεται στην Αθήνα κάθε Οκτώβρη, στην ευρύτερη γειτονιά του κέντρου κάτω από την πλατεία Ομονοίας, γύρω από την πλατεία Βάθη και την πλατεία Καραϊσκάκη, ως τον σταθμό Λαρίσσης, όπου πολλοί δρόµοι έχουν γαλλικά ονόµατα (Μάρνη, Φαβιέρου, Μαιζώνος, Β.Ουγκώ, Σατωβριάνδου, Βερανζέρου κ.α). Εκεί συναντιώνται, εδώ και χρόνια, ο αθηναϊκός αστικός πολιτισµός, η ελληνική λαϊκή παράδοση, οι κουλτούρες των µεταναστών, ταξιδιωτών και επισκεπτών.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε για να μπολιάσει με πολιτισμό και τέχνη μια από τις πιο αδικημένες περιοχές της Αθήνας και τελικά ανδρώθηκε πολύ γρήγορα σε ένα καταξιωμένο διεθνές πολυ-φεστιβάλ. To µικρό Παρίσι των Αθηνών 2013 ήταν αφιερωμένο στον Albert Camus για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.
Το «μικρό Παρίσι των Αθηνών 2014», 100 χρόνια μετά από την έναρξη του 1ο παγκόσμιου πολέμου ανασκαλίζει την belle époque και την αδυναμία της να αποτρέψει τον πόλεμο.
Η εποχή εκείνη λίγο πριν από την βιομηχανική επανάσταση εμπνέει σήμερα την σύγχρονη πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία που θα πλημμυρίσει για δεύτερη χρονιά μια από τις πιο υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας .
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Μικρό Παρίσι των Αθηνών»
athensartnetwork.blogspot.gr
και στο Facebook
- Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα – Εμφανίστηκε αυτοβούλως ο άνδρας που συνομιλούσε με την ανήλικη
- Η «Ιθάκη» πλαγιοκοπεί το ΠΑΣΟΚ – Ο Τσίπρας έλκει τους 40+ του Ανδρουλάκη
- Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης: «Πάνω στα βάσανα που επιβάλλει ο άνθρωπος στον άνθρωπο»
- Η απάντηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Μόσχα: Ευφάνταστα σενάρια, ψευδείς ειδήσεις, ύβρεις, κατασκευασμένες πληροφορίες
- Προκλητικός ο Π. Μαρινάκης, απειλεί τους αγρότες – Ξορκίζει τις συνελεύσεις, βλέπει κομματικά εγκάθετους στα μπλόκα
- Εξεταστική: Να κατατεθεί η επιστολή παραίτησης των ορκωτών λογιστών του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητούν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ


