Νέα συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου
Νέο ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αυτήν την ώρα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο πρώτος γύρος των οποίων ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, καθώς και το ταξίδι του Γκίκα Χαρδούβελη στην Ουάσινγκτον, όπου θα έχει συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ. Παρόντες είναι οι Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Στουρνάρας.
Νέο ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Παρόντες στη συνάντηση είναι τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, όσο και ο διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.
Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο πρώτος γύρος των οποίων ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, και το ταξίδι του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στην Ουάσινγκτον, όπου θα έχει συνάντηση με την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Στη σημερινή συνάντηση του κ. Χαρδούβελη με την τρόικα -όπως έγινε γνωστό- υπήρξε συμφωνία για την ρύθμιση που προβλέπει 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Ταμεία και εφορία, καθώς και για την τιμή εκκίνησης στους πλειστηριασμούς στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.
Αντιθέτως, υπήρξε εμπλοκή στο θέμα των κόκκινων δανείων, καθώς φαίνεται ότι η τρόικα ζητάει συνολική ρύθμιση για δάνεια εταιρειών και φυσικών προσώπων, ανατρέποντας τον ώς τώρα σχεδιασμό της ελληνικής πλευράς.
Το ραντεβού του κ. Χαρδούβελη με την κ. Λαγκάρντ έχει κλειστεί για την Κυριακή 12 Οκτωβρίου.
Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα, όπως το χρέος, η αξιολόγηση της τρόικας και η επόμενη μέρα μετά τη λήξη του ευρωπαϊκού Μνημονίου στο τέλος του έτους.
Εκτός από τον υπουργό και τους συνεργάτες του, στην Ουάσινγκτον θα βρεθούν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας και ο βουλευτής και τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.
Η συνάντηση του Γκίκα Χαρδούβελη με την Κριστίν Λαγκάρντ θα πραγματοποιηθεί παρουσία του εκπρόσωπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Θάνου Κατσάμπα, ενώ εκτιμάται πως θα παρίσταται ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ρίσι Γκογιάλ, αλλά και ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κριστιάνο Ρονάλντο και Αλ Νασρ στο στόχαστρο: «Οι αποφάσεις των διαιτητών άλλαξαν και όλοι ξέρουμε γιατί…» (vids, pics)
- Οργάνωση κουζίνας: Τα πιο πρακτικά gadgets που θα σας λύσουν τα χέρια
- Πυροσβέστες διέσωσαν μικρή αλεπού που είχε εγκλωβιστεί σε δεξαμενή στη Λαμία
- Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου
- Ο Ζήκος το… πιστεύει μετά το 3-0 από τη Βαγιεκάνο: «Η ΑΕΚ έχει τις περισσότερες πιθανότητες να προκριθεί»
- Κορυφώνεται η μαζική έξοδος του Πάσχα – Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας, σε επιφυλακή το Λιμενικό
- Απολογείται ο καθηγητής μουσικής για την ασέλγεια στη 14χρονη μαθήτρια του
- Η Γκλόρια Στάινεμ στα 92 της: Οι γυναίκες είναι ίσως οι μόνες που γίνονται πιο ριζοσπαστικές με τα χρόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442