Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Οι μεγαλύτερες καραμπόλες αυτοκινήτων

Οι μεγαλύτερες καραμπόλες αυτοκινήτων

Κακές καιρικές συνθήκες και ανθρώπινο λάθος είναι ο «φονικός» συνδυασμός για τις μεγαλύτερες καραμπόλες που έχουν σημειωθεί πρόσφατα, ανά τον κόσμο.

Κακές καιρικές συνθήκες, απροσεξία των οδηγών, αναίτια υψηλές ταχύτητες, κακή σήμανση ή, συνηθέστερα, ένας συνδυασμός όλων των παραπάνω αποτελούν τα κυριότερα αίτια για τα τραγικότερα δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί σε αυτοκινητοδρόμους από καραμπόλες.

Είτε πρόκειται για Autostrada είτε για Autobahn, Autoroute ή Highway, Otoyol ή Αυτοκινητόδρομος, ο τραγικός απολογισμός από καραμπόλες είναι πάντα βαρύς όπως αποδεικνύουν τα μεγαλύτερα και πιο πρόσφατα δυστυχήματα του είδους:

Ολλανδία, αυτοκινητόδρομος Α58, 16 Σεπτεμβρίου 2014: τουλάχιστον 150 οχήματα συγκρούονται σε αλλεπάλληλες καραμπόλες τα ξημερώματα της 16ης Σεπτεμβρίου σε ολλανδικό αυτοκινητόδρομο, λόγω της πυκνής ομίχλης. Οι συγκρούσεις των οχημάτων σημειώθηκαν σε ώρα αιχμής και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητόδρομου Α58, ανάμεσα στις πόλεις Goes και Middelburgh, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 26.

Η βαριά ομίχλη που πλήττει την περιοχή του Kent στις 5 Σεπτεμβρίου του 2013 έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί καραμπόλα 130 και πλέον οχημάτων στο βρετανικό αυτοκινητόδρομο Α249, στο σημείο Sheppey Crossing, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 60 άνθρωποι, χωρίς ωστόσο, ευτυχώς να υπάρξουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Στη βαριά ομίχλη αποδόθηκε και η καραμπόλα που σημειώθηκε στο Βέλγιο στις 3 Δεκεμβρίου 2013 στην περιοχή του Zonnebeke και όπου ενεπλάκησαν 132 οχήματα. Στην καραμπόλα που σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Α19 τραυματίστηκαν 60 άνθρωποι και έχασαν τη ζωή τους δύο.

Μια από τις μεγαλύτερες καραμπόλες στην ιστορία της αυτοκίνησης σημειώνεται το Σεπτέμβριο του 2011 στο Sao Paolo της Βραζιλίας, με 300 οχήματα να συγκρούονται στον αυτοκινητόδρομο Rodovia dos Immigrantes. Κατά τη σύγκρουση τραυματίστηκαν 49 άτομα, ενώ υπήρξε και ένας νεκρός. Αιτία η ομίχλη.

Tennessee State Route 386, Hendersonville του Tennessee, 1η Δεκεμβρίου 2011: πάνω από 176 αυτοκίνητα εμπλέκονται σε τριπλή καραμπόλα της οποίας ο απολογισμός είναι 18 τραυματίες και ένας νεκρός. Αιτία και πάλι η ομίχλη που είχε σκεπάσει την περιοχή.

259 οχήματα και δεκάδες τραυματίες, ήταν ο απολογισμός της καραμπόλας που σημειώθηκε στις 19 Ιουλίου 2009, λόγω έντονης βροχόπτωσης στο γερμανικό αυτοκινητόδρομο A2 κοντά στο Braunschweig, στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας.

Στις 20 Μαρτίου 2008 στην Τσεχία, στον αυτοκινητόδρομο D1 στην περιφέρεια Kraj Vysočina, συγκρούονται 231 οχήματα. Κατά το συμβάν τραυματίστηκαν 33 άνθρωποι εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά.

41 τραυματίες και 216 οχήματα ήταν ο απολογισμός της καραμπόλας που σημειώθηκε, στις 20 Μαρτίου 2008 στο διαπολιτειακό 710 στην ευρύτερη περιοχή του Los Angeles. Αιτία και πάλι, η συνήθης ύποπτη πυκνή ομίχλη που έπληττε την περιοχή.

Πάνω από 250 οχήματα συγκρούονται, το Φεβρουάριο του 1998, στον ιταλικό αυτοκινητόδρομο Α 13 που συνδέει Πάδουα και Μπολόνια, σχηματίζοντας μια άμορφη μάζα που καταλαμβάνει και τις τέσσερις λωρίδες του διπλής κατεύθυνσης αυτοκινητόδρομου. Ως αιτία του δυστυχήματος όπου τραυματίστηκαν δεκάδες και σκοτώθηκαν τέσσερις υπήρξε ένας συνδυασμός κακών καιρικών συνθηκών και απροσεξίας των οδηγών.

Ομίχλη και απρόσεκτη συμπεριφορά είχαν ως αποτέλεσμα ένα άλλο τρομακτικό δυστύχημα-καραμπόλα που σημειώθηκε στη γείτονα χώρα και αποτελεί ένα από τα πλέον αιματηρά της ιστορίας της Ιταλίας. Το Φεβρουάριο του 1996 τριακόσια αυτοκίνητα συγκρούονται στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Μιλάνου και Βενετίας, κοντά στο Σοάβε, με τραγικό απολογισμό εκατοντάδες τραυματίες και έντεκα νεκρούς.

auto.in.gr

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024