Την διεθνώς αναγνωρισμένη, και ιδιαίτερα απαιτητική, τρέχουσα πιστοποίηση ISO 27001:2013 για την ασφαλή διαφύλαξη, διακίνηση και ακεραιότητα της παραγόμενης και εισερχόμενης πληροφορίας σε έναν ευαίσθητο τομέα, αυτόν της Υγείας, έλαβε το Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας με επικεφαλής τον κο Δημήτριο Γ. Κατεχάκη. Το Κέντρο αυτό λειτουργεί στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

Η πιστοποίηση από τον ανεξάρτητο οργανισμό TÜV AUSTRIA Hellas (μέλος του TÜV AUSTRIA GROUP), αφορά το σύστημα ασφαλούς διαχείρισης πληροφοριών που εφαρμόζει στην υλοποίηση έργων πληροφορικής στην Υγεία.

Όπως σημειώνει ο κος Κατεχάκης, το πρότυπο ISO 27001 αποτελεί αυτή τη στιγμή de facto πρότυπο για τη διαχείριση της ασφάλειας των πληροφοριών. Έχει διεθνή αναγνωρισιμότητα και ισχύ, ενώ μέσω του πιστοποιητικού δίνεται αντικειμενική, ανεξάρτητη και έμπειρη γνώμη σχετικά με την επάρκεια και συμμόρφωση του συστήματος που έχει αναπτυχθεί και συνιστά απόδειξη της δέσμευσης του Ιδρύματος για τη διαχείριση της ασφάλειας των πληροφοριών. Εξάλλου, η πιστοποίηση με το ISO 27001 αποτελεί απόδειξη της συνεχούς προσπάθειας για αριστεία του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, τόσο στις ερευνητικές όσο και στις αναπτυξιακές του δραστηριότητες, καθώς ήδη  από το 2008 είναι πιστοποιημένο με το Πρότυπο Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2008.

Οι ιατρικές και νοσηλευτικές εφαρμογές του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας (Integrated Care Solutions – Medical, ICS-M) που έχει αναπτύξει το Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Υγείας έχουν πιστοποιηθεί με τη «Σφραγίδα Ποιότητας Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας, Επίπεδο 2» (EuroRec EHR Quality Seal Level 2) από το 2011.

Το Κέντρο έχει αναπτύξει εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν παραγωγικά σε μεγάλο αριθμό μονάδων Υγείας σε όλη την Ελλάδα, στην πλειονότητά τους ως τμήματα ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων.

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr