Κινούμενη εικόνα για πρώτη φορά στο εξώφυλλο του New Yorker
Η ηλεκτρονική έκδοση του εμβληματικού αμερικανικού περιοδικού The New Yorker κυκλοφορεί για πρώτη φορά με με κινούμενη εικόνα στο εξώφυλλό του. Στην έκδοση της 6ης Οκτωβρίου ο New Yorker υιοθετεί για πρώτη φορά ένα κινούμενο γραφικό (animated gif) με τίτλο Βροχερή Ημέρα.
Η ηλεκτρονική έκδοση του εμβληματικού αμερικανικού περιοδικού The New Yorker κυκλοφορεί για πρώτη φορά με με κινούμενη εικόνα στο εξώφυλλό του.
Το εξώφυλλο του περιοδικού δεν φιλοξενεί φωτογραφίες, αλλά σκίτσα, τα οποία είναι φημισμένα για τον εμπνευσμένο χαρακτήρα τους.
Στην έκδοση της 6ης Οκτωβρίου ο New Yorker υιοθετεί για πρώτη φορά ένα κινούμενο γραφικό (animated gif): Το εξώφυλλο «μετατρέπεται» σε τζάμι αυτοκινήτου στο οποίο κυλούν σταγόνες βροχής. Στο ομιχλώδες φόντο βρίσκεται ένα χαρακτηριστικό νεοϋορκέζικο ταξί και το περίγραμμα του Empire State Building.
«Όταν έφτασα στη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά, έβρεχε» εξηγεί ο γερμανός καλλιτέχνης Κριστοφ Νάιμαν, ο οποίος φιλοτέχνησε το εξώφυλλο.
«Γι’ αυτό, ίσως, στο μυαλό μου δεν υπάρχει άλλο μέρος στη Γη που να είναι τόσο όμορφο να είναι κολλημένος στην κίνηση, στη διάρκεια μίας βροχερής ημέρας» προσθέτει.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών