Έμμεσο «ναι» της Δαμασκού στις επιδρομές επί συριακού εδάφους
Η Συρία τάσσεται στο πλευρό της διεθνούς προσπάθειας για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε o υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ Μουάλεμ, στην παρέμβασή του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η δήλωση μοιάζει να αποτελεί έμμεση έγκριση στις αεροπορικές επιδρομές που διεξάγουν οι ΗΠΑ και επί συριακού εδάφους.
Η Συρία τάσσεται στο πλευρό της διεθνούς προσπάθειας για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε o υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ Μουάλεμ, στην παρέμβασή του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η δήλωση μοιάζει να αποτελεί έμμεση έγκριση στις αεροπορικές επιδρομές που διεξάγουν οι ΗΠΑ και επί συριακού εδάφους.
«Η Συριακή Αραβική Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι στέκεται στο πλευρό οποιασδήποτε διεθνούς προσπάθειας που έχει στόχο να πολεμήσει και να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία και υπογραμμίζει ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με πλήρη σεβασμό στις ζωές αθώων πολιτών, μέσα στο πλαίσιο του πλήρους σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας και βάσει των διεθνών συμβάσεων» είπε ο Μουάλεμ.
Ο σύρος υπουργός δεν καταδίκασε τις αεροπορικές επιδρομές, όμως προειδοποίησε ότι η ανάληψη στρατιωτικής δράσης την ώρα που ορισμένες χώρες υποστηρίζουν τους τζιχαντιστές μπορεί να δημιουργήσει μια κατάσταση από την οποία «η διεθνής κοινότητα δεν θα βγει για δεκαετίες».
«Ας σταματήσουμε μαζί αυτή την ιδεολογία και τους εξαγωγείς της, ας πιέσουμε ταυτόχρονα τις χώρες που συμμετέχουν στη συμμαχία υπό τις ΗΠΑ να σταματήσουν να στηρίζουν ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες».
Σημειώνεται ότι η Συρία έχει κατ’ επανάληψη κατηγορήσει το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία ότι στήριξαν τις ένοπλες ισλαμιστικές ομάδες στα τρία χρόνια που διαρκεί ο εμφύλιος στη χώρα.
Σχετικά με την κατάσταση στη χώρα του, ο ΥΠΕΞ είπε ότι η Δαμασκός επιθυμεί πολιτική λύση με τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης, «που έχει βαθιές ρίζες στη Συρία, όχι με την αντιπολίτευση που βρίσκεται σε ξενοδοχεία δυτικών πρωτευουσών».
Πρώτη προτεραιότητα της όποιας λύσης, συνέχισε, πρέπει να είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Ομπάμα σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο CBS αναγνώρισε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ υποτίμησαν την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους εντός της Συρίας και αντιστρόφως υπερεκτίμησαν τη δυνατότητα του ιρακινού στρατού να πολεμήσει τις εξτρεμιστικές οργανώσεις.
Ο Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε τη Συρία «το σημείο μηδέν για τους τζιχαντιστές σε ολόκληρο τον κόσμο», παραδεχόμενος ότι οι ΗΠΑ υποτίμησαν το γεγονός ότι το χάος που επικρατούσε στη Συρία θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για την ανάδυση οργανώσεων τζιχαντιστών που είναι τόσο επικίνδυνες όσο το Ισλαμικό Κράτος.
«Ο διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ αναγνώρισε ότι υποτίμησαν αυτό που συνέβαινε στη Συρία» σημείωσε ο Ομπάμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στον Λευκό Οίκο – Τον είχαν ειδοποιήσει να «μείνει μακριά»
- Ισχυρές εκρήξεις στo Kίεβο σε μεγάλης κλίμακας επίθεση της Ρωσίας
- Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ σε αντίποινα για το χτύπημα στην φοιτητική εστία στο Λουγκάνσκ [βίντεο]
- Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Συναγερμός στη Μυστική Υπηρεσία – Δύο τραυματίες [βίντεο]
- Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για το πλαίσιο για την ειρήνη μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- Primera Division: Υποβιβασμός για Τζιρόνα και Μαγιόρκα – Στο Conference League η Χετάφε
- Αδιανόητο μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Εθνική [βίντεο]
- Τραμπ: Πολύ κοντά η συμφωνία με το Ιράν, θα ανοίξει το Ορμούζ – Ιράν: Διαλύσαμε τις ψευδαισθήσεις των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-giancarlo-ruedas-575430257-16944052-315x220.jpg)














![Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ σε αντίποινα για το χτύπημα στην φοιτητική εστία στο Λουγκάνσκ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/OreshnikRussianMissileC-315x220.jpg)
![Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Συναγερμός στη Μυστική Υπηρεσία – Δύο τραυματίες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2026-05-23T222349Z_757943931_RC2AFLA17VAH_RTRMADP_5_USA-TRUMP-315x220.jpg)


![Αδιανόητο μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Εθνική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/paraliaki-315x220.jpg)




![Επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ με άσκηση των πεζοναυτών στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/us-embassy-caracas-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442