Εξουδετέρωση πυρομαχικών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ανοιχτά των Χανίων
Σε ελεγχόμενη εξουδετέρωση πυρομαχικών, που είχαν εντοπιστεί πριν από λίγες ημέρες από δύτη στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Χώρας στα Χανιά, προχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής άνδρες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού.
Σε ελεγχόμενη εξουδετέρωση πυρομαχικών, που είχαν εντοπιστεί πριν από λίγες ημέρες από δύτη στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Χώρας στα Χανιά, προχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής άνδρες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού.
Τα πυρομαχικά -απομεινάρια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου- εντοπίστηκαν σε βάθος περίπου 10 μέτρων και η εξουδετέρωσή τους έγινε όπως προβλέπουν οι κανόνες ασφαλείας.
Η περιοχή αποκλείστηκε από το Λιμενικό Σώμα για την προστασία των λουομένων, ενώ σκάφος της ίδιας υπηρεσίας βρισκόταν στην περιοχή και δεν επέτρεπε την προσέγγιση σε πλωτά μέσα.
Η εξουδετέρωση έγινε με τη χρήση βραδύκαυστου φιτιλιού, ενώ τα εκρηκτικά είχαν σκεπαστεί με ειδικούς σάκους άμμου, ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις της έκρηξης.
Η επιχείρηση διήρκησε περίπου δύο ώρες, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία ενώ η έκρηξη έγινε αισθητή στην περιοχή της Νέας Χώρας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα