Αποζημίωση ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ έπειτα από παρέμβαση του Συνηγόρου
Στη δικαίωση ασφαλισμένων και την αποζημίωσή τους προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ, έπειτα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, στον οποίο διαμαρτυρήθηκαν επειδή δεν τους αποδόθηκαν από τον Οργανισμό τα επιπλέον χρήματα που κατέβαλαν σε ιδιωτική κλινική για να υποβληθούν σε στερεοτακτική ακτινοχειρουργική θεραπεία.
Στη δικαίωση ασφαλισμένων και την αποζημίωσή τους προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ, έπειτα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, στον οποίο διαμαρτυρήθηκαν επειδή δεν τους αποδόθηκαν από τον Οργανισμό τα επιπλέον χρήματα που κατέβαλαν σε ιδιωτική κλινική για να υποβληθούν σε στερεοτακτική ακτινοχειρουργική θεραπεία (σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης καλοήθων παθήσεων του εγκεφάλου).
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αρχή, το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αρνήθηκε να αποδώσει στους συμβεβλημένους παρόχους (ιδιωτική κλινική) τα ποσά που προβλέπονταν από το νομικό πλαίσιο το οποίο βρισκόταν σε ισχύ κατά τη διενέργεια των συγκεκριμένων ιατρικών πράξεων, επειδή στην πορεία, αυτές ανακοστολογήθηκαν με μικρότερη αποζημίωση βάσει νέας υπουργικής απόφασης.
Κατά συνέπεια, οι ασφαλισμένοι μολονότι υποβλήθηκαν σε αυτήν τη θεραπεία πριν ισχύσει η συγκεκριμένη απόφαση, δεν μπορούσαν να αποζημιωθούν πλήρως.
Ο Συνήγορος υποστήριξε ότι η επίκληση εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ της νέας κοστολόγησης, η οποία όμως δεν είχε τεθεί σε εφαρμογή όταν οι ασφαλισμένοι υποβλήθηκαν στη συγκεκριμένη θεραπεία, δεν ευσταθεί και ζήτησε να επανεξεταστεί η άρνηση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αναταραχή στο Μεξικό – Παραίτηση κυβερνήτη για σχέσεις με καρτέλ
- Στελέχη των Big Tech «φεύγουν» και ιδρύουν startups
- Η Γερμανία ζητά ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας
- Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ παρέδωσε 26 αρχαία αντικείμενα που κατασχέθηκαν και επαναπατρίστηκαν
- «Εκκλησία με καζίνο» – Πώς βλέπει ο Μπάφετ σήμερα τις αγορές
- Συρία: Η κρατική τηλεόραση επιβεβαιώνει βομβαρδισμούς της Ιορδανίας εναντίον «αποθηκών ναρκωτικών και όπλων»