Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυξάνονται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Αυξάνονται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Αυξάνονται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στις διεθνείς αγορές, με το 10ετές ομόλογο αναφοράς να αγγίζει ενδοσυνεδριακά σήμερα Τετάρτη ακόμη και το 6,23%. Αν και η υποχώρηση των τιμών των ελληνικών ομόλογων συνδέεται από πολλούς με τις πρωθυπουργικές αναφορές για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης του ΔΝΤ, ωστόσο αναλυτές της αγοράς ομολόγων αναφέρουν πως τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται ευρύτερα επιλεκτικές ρευστοποιήσεις και στα ομόλογα άλλων κρατών.

Αυξάνονται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στις διεθνείς αγορές, με το 10ετές ομόλογο αναφοράς να αγγίζει ενδοσυνεδριακά σήμερα Τετάρτη ακόμη και το 6,23%.

Αν και η υποχώρηση των τιμών των ελληνικών ομόλογων συνδέεται από πολλούς με τις πρωθυπουργικές αναφορές για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης του ΔΝΤ, ωστόσο αναλυτές της αγοράς ομολόγων αναφέρουν πως τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται ευρύτερα επιλεκτικές ρευστοποιήσεις και στα ομόλογα άλλων κρατών π.χ. της Πορτογαλίας, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Στις 12.30 το μεσημέρι η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου ήταν στο 6,08%, υποχωρώντας από το 6,23% που σημείωνε ενδοσυνεδριακά νωρίτερα σήμερα , απόδοση που είναι η υψηλότερη σε διάστημα ενός και πλέον μήνα.

Η διαφορά απόδοσης (spread) του ελληνικού 10ετούς σε σχέση με το γερμανικό ομόλογο αναφοράς διαμορφωνόταν στις 506 μονάδες βάσης.

Σημειώνεται πως ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους βρίσκεται σε πρώιμες προπαρασκευαστικές διαδικασίες για την έκδοση 7ετούς ομολόγου , η τιμολόγηση του οποίου σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την απόδοση τόσο τους 5ετούς , όσο και του 10ετούς ομολόγου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024