Κάμερον με κουτσομπολίστικη διάθεση για την Ελισάβετ και το δημοψήφισμα
Σχόλια για το πόσο χαρούμενη ακούστηκε η Ελισάβετ Β' όταν έμαθε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Σκωτία έκανε ο Ντέιβιντ Κάμερον, μιλώντας με τον τέως δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ. Πάντως, ο Άλεξ Σάλμοντ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και επέκρινε τον πρωθυπουργό για την... κουτσομπολίστικη διάθεσή του.
Σχόλια για το πόσο χαρούμενη ακούστηκε η Ελισάβετ Β’ όταν έμαθε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Σκωτία έκανε επί αμερικανικού εδάφους ο Ντέιβιντ Κάμερον, μιλώντας με τον τέως δήμαρχο της Νέας Υόρκης. Μάικλ Μπλούμπεργκ.
«Ποτέ δεν άκουσα κάποιον τόσο χαρούμενο» σημείωσε ο Κάμερον στον διάλογο που είχε με τον συνομιλητή του.
Στην ίδια συζήτηση ο Κάμερον τα έβαλε και με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων που προέβλεπαν «ντέρμπι» μεταξύ του «ναι» και του «όχι», ενώ τελικά το αποτέλεσμα ήταν καθαρό.
«Υπήρξε κάποια στιγμή στο μέσον της εκστρατείας που ένιωσα… έλεγα ότι θέλω να βρω αυτές τις εταιρείες και να κάνω μήνυση για το έλκος που μου προκάλεσαν. Ήταν πολύ αγχωτικό» είπε, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το BBC.
Πάντως, ο Άλεξ Σάλμοντ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και επέκρινε τον πρωθυπουργό για την… κουτσομπολίστικη διάθεσή του.
Mιλώντας στο BBC της Σκωτίας τόνισε: «Ο Κάμερον είναι τέσσερα χρόνια πρωθυπουργός και δεν έχει μάθει τους βασικούς κανόνες ευγένειας για το πώς δεν πρέπει κανείς να κάνει κουτσομπολιό για το τι πιστεύει η Μεγαλειότατη στον Μάικλ Μπλούμπεργκ ή οποιονδήποτε άλλον. Θα έπρεπε να κρεμαστεί από την ντροπή του.»
Για το θέμα δεν υπήρξε σχόλιο από το Παλάτι, αλλά ούτε κάποια διευκρίνιση από το πρωθυπουργικό γραφείο.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το Παλάτι είχε ξεκαθαρίσει ότι η βασίλισσα δεν έχει ανάμειξη στο ζήτημα, καθώς αφορά αποκλειστικά τους σκωτσέζους. Είχε πάντως εκφράσει την ευχή να σκεφτούν προσεκτικά.
Μετά το αποτέλεσμα, η βασίλισσα έκανε προσωπική παρέμβαση με γραπτό μήνυμα: «Μετά από πολλούς μήνες συζήτησης, διαφωνίας και προσεκτικής σκέψης, γνωρίζουμε πλέον το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και είναι ένα αποτέλεσμα που θα σεβαστούμε όλοι στο Ηνωμένο Βασίλειο» τόνισε, μεταξύ άλλων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Σίτι διάλεξε τον «διάδοχο» του Γκουαρντιόλα
- ΠΑΣΟΚ: Η ακτινογραφία της πρότασης Ανδρουλάκη για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο
- Κίνηση ματ της Νότιας Αφρικής έναντι των ΗΠΑ: Στέλνει πολιτικό του… Απαρτχάιντ να καλοπιάσει τον Τραμπ
- Μαδρίτη: Προκρίθηκε και στο διπλό ο Τσιτσιπάς (2-0, vid)
- Τζεφ Μπέζος και Met Gala πάνε τελικά μαζί;
- Θεσσαλονίκη: Τροχαίο στο Δερβένι με έναν σοβαρά τραυματία – ΙΧ συγκρούστηκε με μηχανή
- Κοινωνικός Τουρισμός: Η… κολλημένη πλατφόρμα οδήγησε σε 24ωρη παράταση των αιτήσεων
- LIVE: Τορίνο – Ίντερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442