Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα στοιχεία στο κρησφύγετο των ληστών του Διστόμου

Νέα στοιχεία στο κρησφύγετο των ληστών του Διστόμου

Νέα στοιχεία για τους καταζητούμενους ληστές της τράπεζας στο Δίστομο Γιώργο Πετρακάκο, Σπύρο Δραβίλα και Σπύρο Χριστοδούλου προέκυψαν από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Νέα στοιχεία για τους καταζητούμενους ληστές της τράπεζας στο Δίστομο Γιώργο Πετρακάκο, Σπύρο Δραβίλα και Σπύρο Χριστοδούλου προέκυψαν από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, δακτυλικά αποτυπώματα και των τριών βρέθηκαν σε σπίτι στη Νέα Μάκρη και σε αντικείμενα που βρέθηκαν μέσα σε αυτό.

Επιπλέον, βιολογικό υλικό που βρέθηκε σε αντικείμενα στην κατοικία της Νέας Μάκρης ταυτίζεται με βιολογικό υλικό που βρέθηκε :

  • στο ταχύπλοο σκάφος που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους οι δράστες της ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας στο Δίστομο Βοιωτίας, στις 22 Αυγούστου 2014,
  • σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας στις 17 Απριλίου 2008 στον Χολαργό και
  • σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, που εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας στις 23 Ιουλίου 2010 στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας.

Παράλληλα, βιολογικό υλικό δεύτερου άντρα που βρέθηκε σε αντικείμενα στο σπίτι της Νέας Μάκρης ταυτίζεται με βιολογικό υλικό που βρέθηκε:

  • στο εν λόγω ταχύπλοο σκάφος και
  • σε κλεμμένο αυτοκίνητο, που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής το 2007, εντός του οποίου βρέθηκαν αποτυπώματα του Σπύρου Δραβίλα.

Βιολογικό υλικό τρίτου άνδρα, που βρέθηκε σε αντικείμενα στην κατοικία της Νέας Μάκρης ταυτίζεται με βιολογικό υλικό που βρέθηκε:

  • στο συγκεκριμένο ταχύπλοο σκάφος,
  • σε διαμέρισμα στην οδό Μιχαήλ Βόδα, στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια έρευνας από την Αντιτρομοκρατική
  • Υπηρεσία και
  • σε αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007, σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο κατείχε ο Σπύρος Χριστοδούλου.

Υπενθυμίζεται ότι :

  • παλαμικό αποτύπωμα του Χριστοδούλου είχε βρεθεί στο διαμέρισμα της οδού Μιχαήλ Βόδα,
  • τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του Πετρακάκου και του Δραβίλα είχε βρεθεί στο ταχύπλοο σκάφος.

Επίσης, βιολογικό υλικό άνδρα που ανιχνεύτηκε στο ταχύπλοο σκάφος ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα που ανιχνεύτηκε :

  • σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο εγκατέλειψαν δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, στις 17 Απριλίου 2008 στο Χολαργό Αττικής και
  • σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, στις 23 Ιουλίου 2010 στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας.

Βιολογικό υλικό άνδρα που ανιχνεύτηκε σε κηλίδα αίματος, η οποία βρέθηκε στο ταχύπλοο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής.

Βιολογικό υλικό άνδρα που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενο το οποίο βρέθηκε στο ταχύπλοο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα που ανιχνεύτηκε:

  • στο διαμέρισμα επί της οδού Μ. Βόδα και
  • σε αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο κατείχε ο Χριστοδούλου.

Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τρεις φωτογραφίες από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα Τράπεζας στο Δίστομο Βοιωτίας στις 22 Αυγούστου 2014, καθώς και ισάριθμες φωτογραφίες από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα Τράπεζας, στον Μαραθώνα, την 1η Ιουλίου 2014.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024