Τζιγουέι: H κινεζική οικονομία αντιμετωπίζει πτωτικές πιέσεις
Νευρικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές σήμερα Δευτέρα στον απόηχο των δηλώσεων του Κινέζου υπουργός Οικονομικών Λου Τζιγουέι ότι η κινεζική οικονομία αντιμετωπίζει πτωτικές πιέσεις. Μιλώντας στη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και των Κεντρικών Τραπεζιτών της G20 το Σαββατοκύριακο ο Τζιγουέι δήλωσε αφενός ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν θα αλλάξει δραστικά τις οικονομικές πολιτικές της αφετέρου αναγνώρισε πως κάποιοι δείκτες της κινεζικής οικονομίας σημειώνουν χαμηλές επιδόσεις.
Νευρικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές σήμερα Δευτέρα στον απόηχο των δηλώσεων του Κινέζου υπουργός Οικονομικών Λου Τζιγουέι ότι η κινεζική οικονομία αντιμετωπίζει πτωτικές πιέσεις.
Μιλώντας στη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και των Κεντρικών Τραπεζιτών της G20 το Σαββατοκύριακο ο Τζιγουέι δήλωσε αφενός ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν θα αλλάξει δραστικά τις οικονομικές πολιτικές της αφετέρου αναγνώρισε πως κάποιοι δείκτες της κινεζικής οικονομίας σημειώνουν χαμηλές επιδόσεις.
Οι δηλώσεις του Τζιγουέι αναζωπύρωσαν τις προσδοκίες ότι το Πεκίνο θα επισπεύσει τις προσπάθειές του για να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη και να τονώσει το κλίμα της αγοράς, μέσω μέτρων όπως οι μειώσεις επιτοκίων.
Στον απόηχο των δηλώσεων του Κινέζου υπουργός Οικονομικών η αγορά του Χονγκ Κονγκ κινήθηκε σήμερα Δευτέρα με αρνητικό πρόσημο και με τον δείκτη Χανγκ Σενγκ να υποχωρεί κατά 1,20%. Μεγάλες απώλειες καταγράφηκαν στην αγορά της Κίνας, καθώς το χρηματιστήριο της Σαγκάης υποχώρησε κατά 1,69%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η απάντηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στις κατηγορίες Κωνσταντόπουλου
- «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» στο MEGA: Πρώτο στην τηλεθέαση το βράδυ της Τετάρτης 1η Απριλίου
- Τουρκία: Για «παρωδία» μιλά η κοινωνιολόγος Πινάρ Σελέκ, μετά την έβδομη αναβολή της δίκης της
- Σύνθετες, επικίνδυνες, ερωτικές: Οι παλιές ιστορίες πίσω από τις σύγχρονες νεράιδες
- Τσέφεριν: «Η Ιταλία έχει μια από τις χειρότερες ποδοσφαιρικές υποδομές στην Ευρώπη»
- Επέμβαση σε δεκάδες περιστατικά της πολιτικής προστασίας του Δήμου Πεντέλης λόγω κακοκαιρίας

