Υπόθεση παράνομων πιστοποιητικών ασφαλιστικής ενημερότητας στο ΙΚΑ
Υπόθεση παράνομων εκδόσεων πιστοποιητικών ασφαλιστικής ενημερότητας εντόπισαν οι υπηρεσίες του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), στο κατάστημα του Κεραμικού. Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Οικονομική Αστυνομία.
Υπόθεση παράνομων εκδόσεων πιστοποιητικών ασφαλιστικής ενημερότητας εντόπισαν οι υπηρεσίες του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), στο κατάστημα του Κεραμικού.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργήθηκαν με την αξιοποίηση των δεδομένων του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.), εντοπίστηκαν 500 περιπτώσεις χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας σε ασφαλισμένους που δεν τηρούσαν τις προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στον ασφαλιστικό φορέα (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ), καταδικάζει «τέτοια φαινόμενα διαφθοράς, από ελάχιστους υπαλλήλους που σπιλώνουν και διαβάλουν τη μεγάλη πλειοψηφία των εντίμων υπαλλήλων του ΙΚΑ, ενώ ζητά «την πλήρη αξιοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος και την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η βεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας είναι αναγκαία προϋπόθεση για την παροχή υπηρεσιών υγείας σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ και σε χρήμα από το ΙΚΑ.
Την διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Οικονομική Αστυνομία. Από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να διαπιστωθεί η έκταση της απάτης και το μέγεθος της ζημιάς που έχουν υποστεί οι υπηρεσίες του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνελήφθη ο αρχιφύλακας στις φυλακές του Δομοκού για συνέργεια στη δολοφονία του ισοβίτη
- Τέμπη: Οργή συγγενών των θυμάτων στην απόφαση της Εισαγγελίας για τις εκταφές – «Εμπαιγμός και πρόκληση»
- Η διευκρινιστική δήλωση του Πίτερς: «Η χρήση αυτοκόλλητων δεν αρέσει στους παίκτες»
- Ουκρανία: Κυρώσεις κατά του Λευκορώσου προέδρου Λουκασένκο για τη συνδρομή του στον πόλεμο της Ρωσίας
- Καθαρά Δευτέρα: Πού θα ταξιδέψουν οι ‘Ελληνες – Oι Top προορισμοί
- ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης διακίνησης δεκάδων χιλιάδων φαρμάκων