Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παιδιά πέθαναν στη Συρία από λάθος στον εμβολιασμό

Παιδιά πέθαναν στη Συρία από λάθος στον εμβολιασμό

Σε λάθος του ιατρικού προσωπικού που μπέρδεψε τα φιαλίδια εμβολιασμού οφείλεται ο θάνατος 15 παιδιών από έξι έως 18 μηνών σε ελεγχόμενη από τους αντικαθεστωτικούς περιοχή της βόρειας Συρίας, όπως αναφέρει έκθεση επιτροπής που ερευνά την υπόθεση. Στα παιδιά χορηγήθηκε μυοχαλαρωτική ουσία αντί εμβολίου κατά της ιλαράς.

Σε λάθος του ιατρικού προσωπικού που μπέρδεψε φιαλίδια εμβολιασμού οφείλεται ο θάνατος 15 παιδιών σε ελεγχόμενη από τους αντικαθεστωτικούς περιοχή της βόρειας Συρίας, όπως αναφέρει έκθεση επιτροπής που ερευνά την υπόθεση. Στα παιδιά χορηγήθηκε μυοχαλαρωτική ουσία αντί εμβολίου κατά της ιλαράς.

Το λάθος σκεύασμα χορηγήθηκε συνολικά σε 75 παιδιά, εκ των οποίων απεβίωσαν 15, ηλικίας από έξι έως 18 μηνών. Τα μεγαλύτερα παιδιά που ασθένησαν μετά τον εμβολιασμό τους ανέρρωσαν.

Η προκαταρκτική έρευνα του Εθνικού Συνασπισμού της αντιπολίτευσης κατέδειξε ότι στα παιδιά χορηγήθηκε η μυοχαλαρωτική ουσία ατρακούριο.

Οι γονείς των παιδιών στην επαρχία Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας κατηγόρησαν αρχικά την αντιπολίτευση ότι δεν είχε αποθηκεύσει καταλλήλως τα εμβόλια ή χρησιμοποίησαν ληγμένα φιαλίδια.

Ο Εθνικός Συνασπισμός από την πλευρά εξέφρασε υποψίες για «παραβίαση ασφαλείας από βανδάλους» που σχετίζονται με την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Οι θάνατοι των παιδιών οδήγησαν στην άμεση αναστολή του προγράμματος εμβολιασμού στην επαρχία, η οποία ελέγχεται στο μεγαλύτερο μέρος της από τους αντικαθεστωτικούς.

Το ατρακούριο, το οποίο χρησιμοποιείται στην αναισθησία στα χειρουργεία, φαίνεται ότι είχε χρησιμοποιηθεί για να διαλυθούν τα εμβόλια που χορηγήθηκαν στα παιδιά, αναφέρει η έκθεση.

Οι εμπειρογνώμονες αποφάνθηκαν ότι η συσκευασία του ατρακούριου έμοιαζε με τα φιαλίδια που περιείχαν τον διαλύτη, που υποτίθεται ότι χρησιμοποιήθηκε και διατηρείτο σε ψυγείο του νοσοκομείου στο χωριό Τζαρτζανάζ.

Δικαστήριο αναμένεται τώρα να αποφανθεί αν ο θάνατος των βρεφών προκλήθηκε από ανθρώπινο σφάλμα ή από δόλο, ανέφερε η επιτροπή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024