Γουινέα: Έξι νεκροί σε επίθεση κατά ομάδας που ενημέρωνε για τον Έμπολα
Τουλάχιστον έξι μέλη αντιπροσωπείας, η οποία επισκεπτόταν αγροτική κοινότητα στη νοτιοανατολική Γουινέα για να ενημερώσει σχετικά με τον ιό Έμπολα σκοτώθηκαν όταν δέχθηκαν επίθεση από τους κατοίκους, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.
Τουλάχιστον έξι μέλη αντιπροσωπείας, η οποία επισκεπτόταν αγροτική κοινότητα στη νοτιοανατολική Γουινέα για να ενημερώσει σχετικά με τον ιό Έμπολα σκοτώθηκαν όταν δέχθηκαν επίθεση από τους κατοίκους, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.
Η αντιπροσωπεία κυβερνητικών αξιωματούχων, στελεχών των υγειονομικών υπηρεσιών επισκέφθηκε συνοδευόμενη από δημοσιογράφους την περιοχή Ουομέ, κοντά στα σύνορα με τη Λιβερία και στην Ακτή Ελεφαντοστού.
Στην ομάδα συμμετείχε ο κυβερνήτης της περιοχής όπου βρίσκεται η Ενζερεκόρε, η μεγαλύτερη πόλη στο νοτιοανατολικό τμήμα της Γουινέας, ο διευθυντής των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή, ο υποδιευθυντής του νοσοκομείου της Ενζερεκόρε, ο διευθυντής ενός τοπικού κέντρου υγείας και δημοσιογράφοι.
Τρεις άνθρωποι κρατούνται όμηροι στην Ουομέ, ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο.
Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επεισόδια στην πόλη και ότι έξι κρατούνταν αιχμάλωτοι.
Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν τα μέλη της ομάδας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ασθένεια ότι «ήρθαν να τους σκοτώσουν» διότι, σύμφωνα με εκείνους, «ο Έμπολα είναι μια εφεύρεση των Λευκών για να σκοτώσουν τους Μαύρους», είπε αξιωματούχος.
Τουλάχιστον 55 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα τέλη Αυγούστου στην Ενζερεκόρε σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ στην πόλη είχε επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Θεσσαλονίκη: Ο «Ζορό» στο πλευρό της Μαρίας Καρυστιανού
- Αιματηρή σύγκρουση φυλών αυτοχθόνων στην Κολομβία με τουλάχιστον τρεις νεκρούς και 44 τραυματίες [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ στέλνουν 5.000 στρατιώτες στην Πολωνία – Οι αντιδράσεις του προέδρου και του υπουργού Άμυνας
- Ο Οζγκιούρ Οζέλ καλεί σε αντίσταση, δηλώνει ότι δεν θα φύγει – «Το έγκλημά μας είναι ότι κερδίζουμε»
- Νέα διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Βολιβίας εναντίον του προέδρου Πας
- Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα παραμένει «καταστροφική» λένε γνωστές ΜΚΟ

