Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αν θέλω, φτάνω μέχρι Βαρσοβία και Βουκουρέστι» φέρεται να είπε ο Πούτιν

«Αν θέλω, φτάνω μέχρι Βαρσοβία και Βουκουρέστι» φέρεται να είπε ο Πούτιν

Λάδι στη φωτιά αναμένεται να ρίξει διαρροή σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ πως ο ρώσος πρόεδρος φέρεται να είπε επί λέξει ότι «τα ρωσικά τανκς θα μπορούσαν, αν ήθελα, να φτάσουν σε δύο μέρες όχι μόνο στο Κίεβο, αλλά και στη Ρίγα, το Βίλνιους, το Ταλίν, τη Βαρσοβία ή το Βουκουρέστι». Η δήλωση φέρεται να έγινε στον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος τη μετέφερε στον πρόεδρο της ευρωπαϊκής Κομισιόν.

Λάδι στη φωτιά αναμένεται να ρίξει διαρροή σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ πως ο ρώσος πρόεδρος φέρεται να είπε επί λέξει ότι «τα ρωσικά τανκς θα μπορούσαν, αν ήθελα, να φτάσουν σε δύο μέρες όχι μόνο στο Κίεβο, αλλά και στη Ρίγα, το Βίλνιους, το Ταλίν, τη Βαρσοβία ή το Βουκουρέστι».

Η δήλωση φέρεται να έγινε στον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος τη μετέφερε στον πρόεδρο της ευρωπαϊκής Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, η γερμανική Sueddeutsche Zeitung αναφέρει την Πέμπτη ότι είδε το έγγραφο της περίληψης της συνομιλίας που είχε ο Ποροσένκο με τον Μπαρόζο την περασμένη εβδομάδα, όταν ο δεύτερος είχε βρεθεί στο Κίεβο. Το έγγραφο ανέφερε ότι ο Ποροσένκο είπε στον πρόεδρο της Κομισιόν πως ο ρώσος πρόεδρος του είπε την παραπάνω φράση.

Ο Ποροσένκο μετέφερε στον Μπαρόζο τη φράση ώστε να δείξει με πόσο «συναισθηματικό» τρόπο προσεγγίζει ο Πούτιν την ευρωπαϊκή επιρροή στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Επιπλέον, ο ρώσος πρόεδρος φέρεται να προειδοποίησε τον ουκρανό ομόλογό του ότι «βασίζεται υπερβολικά στην ΕΕ» και ότι η Μόσχα μπορεί, μέσω διμερών κινήσεων με μέλη της ΕΕ, να δημιουργήσει στους «28» ομάδα που θα μπλοκάρει σημαντικές αποφάσεις σε βάρος της.

Η αναφορά στην «άφιξη» στο Κίεβο εντός δύο ημερών σχετιζόταν την περίφημη φράση του Πούτιν προς τον Μπαρόζο σε τηλεφωνική τους συνομιλία που είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

Η Μόσχα ανέφερε ότι εκείνη η δήλωση μεταφέρθηκε «εκτός πλαισίου» και είχε διαφορετικό νόημα, δηλώνοντας έτοιμη να δημοσιεύσει τη μαγνητοφωνημένη συνομιλία ώστε «να αρθεί κάθε παρεξήγηση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024