Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπαράζ μετεγγραφών φοιτητών σε κεντρικά ΑΕΙ και ΤΕΙ

Μπαράζ μετεγγραφών φοιτητών σε κεντρικά ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ασήκωτο βάρος θα κληθούν να σηκώσουν τα κεντρικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς εκτιμάται ότι περίπου 20.000 φοιτητές, δηλαδή ένας στους τρεις πρωτοετείς, θα μετεγγραφούν σε τμήμα κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Επιπλέον, η δυνατότητα μαζικών μετεγγραφών θέτει επί της ουσίας ζήτημα για το σύστημα εισαγωγής, καθώς στο ίδιο τμήμα ενός κεντρικού ΑΕΙ θα φοιτούν νέοι με μεγάλη διαφορά βαθμολογίας.

Ασήκωτο βάρος θα κληθούν να σηκώσουν τα κεντρικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς εκτιμάται ότι περίπου 20.000 φοιτητές, δηλαδή ένας στους τρεις πρωτοετείς, θα μετεγγραφούν σε τμήμα κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Έθνος, σε λίγες ημέρες θα έχουν καταθέσει αίτηση μετεγγραφής σχεδόν 40.000 φοιτητές, εκ των οποίων περίπου οι μισοί -δηλαδή 20.000- θα δικαιούνται μετεγγραφής.

Πρόκειται για το 30% των πρωτοετών, που πρόκειται να αλλάξουν ΑΕΙ ή ΤΕΙ, προτιμώντας ένα κεντρικό Ίδρυμα στο οποίο υπάρχει ομοειδές τμήμα με εκείνο στο οποίο έχουν εισαχθεί.

Τα Ιδρύματα που πρόκειται να σηκώσουν το βάρος αυτό είναι 15 και οι πρυτανικές αρχές τονίζουν ότι δεν αντέχουν τόσο μεγάλο αριθμό φοιτητών.

Επιπλέον, η δυνατότητα μαζικών μετεγγραφών θέτει επί της ουσίας ζήτημα για το σύστημα εισαγωγής, καθώς στο ίδιο τμήμα ενός κεντρικού ΑΕΙ θα φοιτούν νέοι με μεγάλη διαφορά βαθμολογίας.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι σε οριακές περιπτώσεις στο ίδιο τμήμα θα βρεθούν φοιτητές με διαφορά έως και 6.000 μόρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024