Καθημερινό φαινόμενο οι υδροστρόβιλοι σε όλη τη χώρα
Το έντονο ενδιαφέρον των επιστημόνων έχει προκαλέσει η «επέλαση» των υδροστροβίλων από την αρχή του μήνα σε όλη τη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό πως τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκαν τουλάχιστον 17 υδροστρόβιλοι σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές, από την Κρήτη έως το Άγιον Όρος και από τη Λήμνο έως την Κέρκυρα.
Το έντονο ενδιαφέρον των επιστημόνων έχει προκαλέσει η «επέλαση» των υδροστροβίλων από την αρχή του μήνα σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με το Έθνος, τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκαν υδροστρόβιλοι σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές, από την Κρήτη έως το Άγιον Όρος και από τη Λήμνο έως την Κέρκυρα. Οι πιο εντυπωσιακοί ήταν οι υδροστρόβιλοι που σχηματίστηκαν στην Πλαταριά Θεσπρωτίας αλλά και σε κοντινή απόσταση από τις μονές του Αγίου Όρους.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο μετεωρολόγος του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ Μιχάλης Σιούτας επισημαίνει ότι ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση από τον αριθμό των υδροστροβίλων προκαλεί η διασπορά τους σε ολόκληρη τη χώρα.
«Η έξαρση του φαινομένου αφορούσε πολλές περιοχές ταυτόχρονα. Ήταν πρωτόγνωρο το ότι εμφανίστηκαν σε αντίθετες περιοχές της χώρας με διαφορά μερικών ωρών. Συνήθως οι υδροστρόβιλοι εμφανίζονται σε μία περιοχή. Επιπλέον, ο μέσος όρος των υδροστροβίλων που καταγράφεται σε έναν χρόνο στην Ελλάδα είναι 75. Μέσα σε πολύ λίγες μέρες είχαμε 17. Είναι αξιοσημείωτο γεγονός» υποστηρίζει.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).