Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Βρετανία αναγνώρισε τον «τζιχαντιστή Τζον», αλλά δεν μπορεί να δράσει

H Βρετανία αναγνώρισε τον «τζιχαντιστή Τζον», αλλά δεν μπορεί να δράσει

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες φέρεται να έχουν αναγνωρίσει το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τη μάσκα που φορά ο «τζιχαντιστής Τζον», ο δήμιος του Ισλαμικού Κράτους που έχει αποκεφαλίσει τους Τζέιμς Φόλεϊ, Στίβεν Σότλοφ και Ντέιβιντ Χέινς, ωστόσο σε αυτή τη φάση οποιαδήποτε απόπειρα σύλληψης θα κινδύνευε να οδηγήσει στο θάνατο περισσότερων ομήρων.

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες φέρεται να έχουν αναγνωρίσει το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τη μάσκα που φορά ο «τζιχαντιστής Τζον», ο δήμιος του Ισλαμικού Κράτους που έχει αποκεφαλίσει on camera τους Τζέιμς Φόλεϊ, Στίβεν Σότλοφ και Ντέιβιντ Χέινς, ωστόσο σε αυτή τη φάση αναγκάζονται να τηρήσουν στάση αναμονής καθώς οποιαδήποτε επιχείρηση σύλληψης θα κινδύνευε να οδηγήσει στο θάνατο περισσότερων ομήρων.

Το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών δεν επιβεβαιώνει για λόγους ασφαλείας τις πληροφορίες που δημοσιεύει ο βρετανικός Τύπος περί αναγνώρισης του τζιχαντιστή δήμιου, επισημαίνει ο Independent.

Οι μυστικές υπηρεσίες καταγράφουν τις επικοινωνίες του Βρετανού δήμιου και μέσω δορυφορικής παρακολούθησης επιχειρούν να εντοπίσoυν τις θέσεις τους τζιχαντιστών που κινούνται γύρω από το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα της Συρίας.

Τα πλάνα από τα βίντεο των εκτελέσεων των Δυτικών ομήρων εξετάζονται ταυτόχρονα εξονυχιστικά, ωστόσο οι απαγωγείς ήταν προσεκτικοί στην επιλογή ενός σημείου στην έρημο με ελάχιστα διακριτικά στοιχεία.

Σε αυτή τη φάση οποιαδήποτε απόπειρα επίθεσης κατά των τζιχαντιστών στο έδαφος ή εφόδου στις κατοικίες τους στη Βρετανία κινδυνεύει να οδηγήσει ως αντίποινα στον αποκεφαλισμό περισσότερων ομήρων, σημειώνουν οι Times.

Στο βίντεο αποκεφαλισμού του Βρετανού ομήρου Ντέιβιντ Χέινς, εργαζόμενου σε μη κυβερνητική οργάνωση, οι τζιχαντιστές απειλούν με εκτέλεση και δεύτερο Βρετανό όμηρο, τον Άλαν Χένινγκ.

Αμερικανική επιχείρηση για τη διάσωση του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλει στη Συρία λίγες εβδομάδες πριν τον αποκεφαλισμό του on camera τον Ιούλιο απέτυχε όταν κομάντος της Ομάδας Δέλτα εξαπέλυσαν επίθεση σε διυλιστήριο που είχε περάσει στον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

Ο «τζιχαντιστής Τζον» βρίσκεται ανάμεσα στους έως και 500 Βρετανούς που πιστεύεται ότι μάχονται στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία. Φέρεται ως ο αρχηγός ομάδας τεσσάρων Βρετανών τζιχαντιστών που είναι γνωστοί ως «Beatles».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024