Υποχωρεί η απόδοση των 10ετών ομολόγων μετά την αναβάθμιση από S&P
Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν την Δευτέρα κατά 3 μονάδες βάσης στο 5,70%, λόγω της αναβάθμισης του αξιόχρεου της χώρας από τον οίκο Standard & Poor's, ενώ οι αποδόσεις των αντίστοιχων τίτλων άλλων χωρών της Ευρωζώνης παρέμειναν σταθερές ή αυξήθηκαν.
Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν την Δευτέρα κατά 3 μονάδες βάσης στο 5,70%, λόγω της αναβάθμισης του αξιόχρεου της χώρας από τον οίκο Standard & Poor’s, ενώ οι αποδόσεις των αντίστοιχων τίτλων άλλων χωρών της Ευρωζώνης παρέμειναν σταθερές ή αυξήθηκαν.
«Η αναβάθμιση ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενη, αλλά εξηγεί την ελαφρά καλύτερη επίδοση (σ.σ.: των ελληνικών ομολόγων) σήμερα το πρωί», δήλωσε αναλυτής της γερμανικής τράπεζας Commerzbank.
Ο οίκος S&P αναβάθμισε την Παρασκευή το αξιόχρεο της Ελλάδας σε Β από Β-, σημειώνοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης μετά από μία 6ετή ύφεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Αντετοκούνμπο: «Ήμουν μπατίρης, σε μια χρονιά έβγαλα 120 εκατ.»
- Ανδρουλάκης: Μήνυση κατά Γεωργιάδη για συκοφαντική δυσφήμηση – «Να μπει όριο στη χυδαιότητα»
- Κίνηση: Κυκλοφοριακό έμφραγμα στους δρόμους της Αττικής – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα
- Γωγώ Μαστροκώστα: Το μεσημέρι το τελευταίο αντίο – Η επιθυμία της οικογένειας
- Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη κοντράρονται στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος
- Το Ιράν προειδοποιεί με αντίποινα για τις αμερικανικές επιθέσεις – Το Ισραήλ σκότωσε 31 ανθρώπους στον Λίβανο
